Golčina Kapetanovića produžila krizu Željezničara: Sloboda slavi plasman u osminu finala Kupa BiH
FOTO: E. Dindić

Duel starih rivala na Tušnju

Golčina Kapetanovića produžila krizu Željezničara: Sloboda slavi plasman u osminu finala Kupa BiH

Haris Zilić

U utakmici šesnaesetine finala Kupa Bosne i Hercegovine snage su odmjerili stari rivali Sloboda i Željezničar. Duel je odigran u Tuzli na stadionu Tušanj, a konačan rezultat je bio 1:0 za Slobodu koja je tako produžila krizu Željezničara i došla do velike pobjede i plasmana u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Sloboda je bolje otvorila susret. U prvih deset minuta imali su tri prilike, a pokušavali su Dilaver, Husejinović, Ćivić, ali lopta nije završila u mreži Željezničara.

U 21. minuti utakmice prilika za Željezničar. Alysson šutira nakon dodavanja Jašarevića, ali Muminović odličnom intervencijom spašava Slobodu.

Nakon toga utakmica je nakratko i prekinuta. Zbog transparenta posvećenom drugom korpusu Armije Bosne i Hercegovine, a koji su istakli navijači Slobode. Sudija Dražen Marić iz Bijeljine je tražio prekid dok se transparent ne skloni.

Još jedna dobra prilika za Željezničar u 26. minuti, Štilić je šutirao, lopta odlazi malo pored desne stative gola Slobode. U 29. minuti dva velika uzbuđenja na Tušnju. Prvo je Ovčina spasio goste nakon udarca Dervišagića, a odmah na drugoj strani Muminović spašava Slobodu nakon udarca Amoaha.

Oglasi

Do kraja prvog poluvremena bilo je još prilika pred oba gola, izdvajamo pokušaje Delića i Husejinovića kod Slobode, odnosno Kprića i Amoaha kod gostiju, međutim na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

U prvim minutama nastavka bez velikih uzbuđenja sve do 55. minuti kada smo vidjeli gužvu pred golom Slobode. Sjajan prodor Amoaha, zatim proigrava Krpića koji pokušava lukavim udarcem, ali Muminović brani, a na odbijenu loptu natrčava Štilić, njegov udarac je blokiran.

Dobra prilika za Slobodu u 61. minuti. Ćivić je ubacio iz kornera, Hasanbegović pobjegao Jašareviću, šutirao glavom, lopta ide preko gola, ostalo je 0:0.

Nakon prilike Slobode period bez većih prilika, bilježimo pokušaj Štilića iz 69. minute koji je blokirao Kurtalić.

Velika prilika za Željezničar u 82. minuti. Jašarević je ubacio, Amoah spušta za Krpića, a Vulić spašava Slobodu, ostalo je na semaforu 0:0.

Oglasi

U 84. minuti eksplodirao je Tušanj. Kapetanović je povukao loptu i onda fenomenalnim udarcem sa 25 metara zatresao mrežu Željezničara za 1:0 i veliko slavlje navijača Slobode.

Pogodak Kapetanovića se ispostavio kao pobjedonosni i Sloboda se plasirala u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Kup Bosne i Hercegovine, šesnaestina finala:

Sloboda - Željezničar 1:0 (Kapetanović 84')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

SLOBODA: Muminović, Beganović, Mujkić, Husejinović, Dilaver, Delić, Dervišagić, Kurtalić, Čivić, Hasanbegović, Hadžanović.

ŽELJEZNIČAR: Mulalić, Cocalić, Krpić, Mekić, Štilić, Drina, Allyson, Amoah, Jašarević, Ovčina, Ćosić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malac
Samo se zamjenite Sloboda premijer liga a vi federalna hahahaha
10 0
velezmostarski
Al me Slobodiraaaaaaaa
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi