Poznati termini utakmica Kupa BiH, ali jedan je veliki upitnik
Sa premijerligaškog duela Sarajeva i Borca na Koševu

Derbi igraju FK Borac i FK Sarajevo

Poznati termini utakmica Kupa BiH, ali jedan je veliki upitnik

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Susreti četvrtine finala Kupa naše zemlje planirani su u srijedu, no jasno je da će biti promjena.

Naime, Široki Brijeg i Željezničar su jučer trebali odmjeriti snage u prvenstvu, no nije se to desilo. Kiša i poplavljen teren su pokvarili planove, pa je odlučeno da se meč igra danas.

To će se prema svemu sudeći i desiti jer teren izgleda mnogo bolje nego jučer, a zvanično to trebaju da potvrde službena lica.

Sve će uskoro biti jasnije, a kada su utakmice Kupa BiH u pitanju, od 13 sati u srijedu (28.02.) sastaju se NK Jedinstvo Bihać i HŠK Zrinjski Mostar.

Svakako da su Plemići apsolutni favoriti protiv federalnog prvoligaša, a Pod Borićima se očekuje velika broj navijača i sjajna atmosfera.

Oglasi

Od 13 sati bio je planiran i duel Širokog Brijega i Veleža, no mnogo je realnija opcija da se taj meč igra naredne srijede, to jest 06.02. kada je prvi slobodan termin, dok su revanš susreti 14.02.

Od 16 sati isti dan igraju Posušje i Sloga Doboj. Oba tima su u sjajnoj formi. Posušje je u tri utakmice upisalo tri pobjede, dok je Sloga izbacila u Kupu Igman, remizirala kući sa Veležom, a zatim proteklog petka sa 4:2 nadigrala GOŠK u Gabeli.

Posebno se istakao iskusni napadač Dejan Vidić koji je postigao hat-trick u Gabeli i nema sumnje da će biti glavna opasnost i za Posušje, no i izabranici Denisa Ćorića sigurno imaju svoju računicu i žele obradovati vjerne navijače.

Pravi derbi od 18:30 sati u Banjoj Luci igraju Borac i Sarajevo. Borac se neporažen vratio iz Mostara, te prednost nad Zrinjskim sada je sedam bodova.

Banjalučani su i dalje glavni favoriti za prvaka u prvenstvu, no jasno je da žele što dalje proći i u Kupu naše zemlje.

Sarajevo je u velikoj krizi, sve je kulminiralo porazom od fenjeraša Zvijezde 09 za vikend, ali Ismir Mirvić je pružio podršku nogometašima i stručnom štabu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ipak, Mirvić sigurno neće tolerisati eventualne nove poraze, te se bordo tim mora 'probuditi'. Da li je prva šansa Borac ostaje da se vidi. Sarajevo nakon Borca igra novi derbi i to već u nedjelju protiv FK Željezničar na Grbavici.

I navijači Sarajeva najavili su dolazak u velikom broju, pa će 'vatreno' biti i na tribinama Gradskog stadiona u Banjoj Luci.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi