Nakon 210 minuta igre i penala dobili smo prvog finalistu Kupa Kralja!
Prvi finalista Copa del Reyja je Mallorca!

Mallorca se plasirala u finale

Nakon 210 minuta igre i penala dobili smo prvog finalistu Kupa Kralja!

E. Ganibegović

Poslije prve utakmice i rezultata 0:0, večeras su Sociedad i Mallorca igrali 1:1. Uslijedili su produžeci u kojim nije bilo golova, a onda i penali gdje se bolje snalazi Mallorca i prolazi dalje.

Gledali smo jedno vrlo dosadno prvo poluvrijeme koje je moglo biti začinjeno pogotkom na samom kraju, ali nije.

Real Sociedad je osvojio kazneni udarac, Mendez je preuzeo odgovornost, ali nije pogodio. Šutirao je po sredini i brani to golman gostiju, Grief.

Kazna je stigla na otvaranju drugog dijela. Giovanni Alessandro Gonzalez Apud je ispratio jedan ubačaj i glavom pogodio za vodstvo Mallorce. Bio je to i jedini šut u okvir gola gostiju u 120 minuta igre.

Cyle Larin je u 64. minuti potegao i zamalo duplirao vodstvo Mallorce, da bi u 71. minuti domaćin stigao do izjednačenja.

Rezervista Mikel Oyarzabal je izbio sam na golmana i lijepo pogodio, te ovu utakmicu odveo u dodatnih 30 minuta.

Oglasi

Kieran Tierney je imao veliku šansu za domaće u petoj minuti prvog produžetka, njegov udarac je izblokiran i gledali smo penale.

Odmah u prvoj seriji Mallorca dolazi do prednosti. Oyarzabal je promašio, odnosno brani Grief, da bi pogodio na drugoj strani Muriqi.

Druga serija donosi dva pogotka. Za Sociedad je pogodio Turrientes, a za Mallorcu Morianes.

Preslikana stvar i u trećoj seriji. Olasagasti pogađa za Sociedad, dok prednost Mallorce vraća Mascarell.

Zubimendi pogađa za 3:3 i prebacuje pritisak na izvođača Mallorce, no Radonjić je bio siguran na drugoj strani.

Becker je pogodio za nadu Sociedada, no Mallorca je imala i petog sigurnog izvođača. Bio je to Darder i odveo Mallorcu u veliko finale.

Drugu utakmicu polufinala sutra će igrati Bilbao i Atletico Madrid. Baskijski tim je slavio 0:1 u Madridu u prvoj utakmici i na pragu je plasmana u finale.

Copa del Rey, polufinale, revanš utakmica:

Real Sociedad - Mallorca 1:1 (penali 4:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi