Bruka za cijeli život: Ono što je sinoć promašio bivši napadač Partizana viđa se jednom u 100 godina

Kako ovo nije bio gol?

Bruka za cijeli život: Ono što je sinoć promašio bivši napadač Partizana viđa se jednom u 100 godina

Endin Čaušević

Mallorca i Real Sociedad igrali su sinoć prvu utakmicu polufinala španskog Kupa kralja koja je završena bez golova, a meč je obilježio nevjerovatan promašaj Umara Sadiqa o kojem jutros svi pričaju.

Mallorca je napravila veliko iznenađenje dolaskom do polufinala Kupa kralja i jasno je da ovaj tim želi da dođe i do velikog finala, ali to im neće biti nimalo lako protiv Real Sociedada.

Jasno je da je Sociedad veliki favorit u ovom dvomeču, a klub iz San Sebastiana uspio je da ostane neporažen u sinoćnjem meču na gostovanju kod Mallorce što je za njih odličan rezultat pred revanš.

U ovom meču još uvijek je sve itekako otvoreno, ali jasno je da će Sociedad pred svojim navijačima imati ulogu velikog favorita i ukoliko Mallorca uspio da prođe u finale to će zaista biti velika senzacija.

Sinoć je Sociedad dominirao protiv Mallorce i čudo je kako klub iz San Sebastiana nije uspio da postigne parem jedan pogodak.

Oglasi

Koliko je Mallorca sinoć bila zaustavljena govori činjenica da ovaj tim nije imao niti jedan jedini udarac u okvir gola. Sociedad je imao nekoliko sjajnih prilika, a posebno se ističe detalj iz 71. minute kada je Umar Sadiq uspio da se obruka za cijeli život.

Nekadašnji napadač beogradskog Partizana dobio je priliku da igra protiv Mallorce i u sredinom drugog poluvremena mogao je da se proslavi i donese Sociedadu vodstvo, ali ono što je čovjek promašio je nestvarno.

Brais Mendez je odlično prošao po lijevoj strani i dodao loptu u peterac gdje je bio Sadiq, ali je napadač Sociedada sa svega nekoliko metara poslao loptu preko praznog gola Mallorce za šok i nevjericu gostujućih igrača i navijača.

Nestvaran promašaj nekadašnje zvijezde Partizana iz Beograda možete pogledati na OVOM LINKU.

Oglasi

Ovaj promašaj izazvao je bijes i trenera gostujućeg tima Imanola Alguacila koji nije mogao da shvati kako lopta nije završila u mreži i da je Sadiq promašio ono što je bilo lakše pogoditi.

Trener Sociedada je odmah na zagrijavanje poslao portugalskog napadača Andrea Silvu koji je samo nekoliko minuta kasnije ušao u igru upravo umjesto Sadiqa.

Za Sadiqa ovo bi mogao biti detalj koji će presuditi njegovoj karijeri u Sociedadu jer je Alguacil bio itekako bijesan zbog njegovog promašaja i bit će zanimljivo vidjeti da li će ovaj 27-godišnji napadač biti u sastavu za meč La Lige protiv Osasune koji se igra već u subotu.

Sadiq je u Sociedad došao na ljeto 2022. godine za 20 miliona eura iz Almerije, a prije toga igrao je u Romi. Naravno, na ovim prostorima mnogi ga pamte po sezoni koju je odigrao u dresu Partizana gdje je bio dosta dobar.

U dosadašnjem dijelu sezone Nigerijac je za Sociedad u svim takmičenjima odigrao 28 utakmica, ali je zabio tek dva gola i upisao jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi