Fenerbahce izgubio 3:0 i oprostio se od borbe za trofej, na kraju može biti i sretan što nije gore!
Ankaragucu očitao fudbalsku lekciju umornom Fenerbahceu. Foto: Ankaragucu

Ankaragucu ide u polufinale Kupa Turske

Fenerbahce izgubio 3:0 i oprostio se od borbe za trofej, na kraju može biti i sretan što nije gore!

Eldar Ganibegović

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Turske sastali su se Ankaragucu i Fenerbahce. Bilo je 3:0 na kraju i dalje ide tim iz glavnog grada Turske.

Cengiz Under je imao prvu priliku u četvrtoj minuti, nije je iskoristio. Kazna dolazi šest minuta kasnije kada za 1:0 pogađa Morutan.

Ali Sowe je u 29. minuti imao novu šansu za Ankaragucu, da bi u 33. minuti Chatzigiovanis postigao pogodak za 2:0 i tako nagovijestio pobjedu svog tima.

Olimpiu Vasile Morutan je u 60. minuti imao novu šansu kada mu golman Fenera brani udarac u situaciji jedan na jedan.

Mert Cetin je zatresao mrežu Fenera desetak minuta kasnije, no nakon VAR provjere ustanovljena je ofsajd pozicija i gol je opravdano poništen.

Garry Rodrigues ulazi u 82. minuti, a u 87. minuti pogađa za 3:0. Gol je prvobitno poništen, ali VAR je utvrdio da nije bilo ofsajda i priznat je.

Oglasi

Fenerbahce je tako ispao i oprostio se od borbe za trofej u ovom takmičenju, a na današnjoj utakmici može biti sretan što je rezultat samo 3:0.

U domaćoj ekipi Nihad Mujakić je odigrao svih 90 minuta. Riad Bajić nije bio u konkurenciji.

Kod gostiju Edin Džeko nije nikako igrao, dok je Rade Krunić igrao prvo poluvrijeme, nakon kojeg ga je zamijenio Yuksek.

Ankaragucu ce u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Bešiktaša i Konyaspora, a preostala dva para na suprotnoj strani žrijeba su Trabzonspor - Basaksehir i Galatasaray - Karagumburk.

Kup Turske, četvrtfinale:

Ankaragucu - Fenerbahce 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi