Kuyt: Djeci sam morao lagati da je Mickey Mouse tužan

Bio u Parizu za vrijeme napada

Kuyt: Djeci sam morao lagati da je Mickey Mouse tužan

O. Lekić

Napadač Feynoorda Dirk Kuyt kazao je da je za vrijeme terorističkih napada u Parizu bio sa svojm porodicom u Disneylandu i da je svojoj djeci morao reći da je park zatvoren "jer je Michey Mouse tužan".

Kuyt je rekao da je bio zabrinut za svoju i sigurnost svoje porodice kada je čuo šta se dešava u glavnom gradu Francuske.

"Moja porodica je znala da sam u Parizu i bili su jako zabrinuti. Ipak, nisam mogao da odgovorim na njihove poruke", rekao je Kuyt.

On je dodao da je, nešto kasnije, sa telefona svoje supruge Gertrude uspio da stupi u kontakt sa bliskim ljudima i da ih obavijesti da ne trebaju brinuti.

"Nakon što smo čuli za napade, htjeli smo što prije vratiti se u Holandiju. Plan je prije toga bio da se ja u subotu vratim, a da moja supruga i djeca ostanu i nedjelju, ali to više nije bila opcija. Također, čuo sam da postoji mogućnost da su granice zatvorene i da se ne možemo vratiti nazad", rekao je Kuyt.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dodao je da je njihova hotelska soba gledala na parking, koji je bio prazan, i da je cijela atmosfera bila čudna.

"Morao sam reći svom mlađem sinu da je Disneyland zatvoren jer je Mickey Mouse tužan. Stariji sin, koji ima 11 godina, me je pitao zašto se ljudi ponašaju tako, ali mu nisam znao odgovoriti", rekao je Kuyt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.