Engleska blizu Mundijala, Poljska na vratima baraža
FOTO: EPA

Kvalifikacije za SP

Engleska blizu Mundijala, Poljska na vratima baraža

Haris Zilić

Utakmice večerašnjeg programa devetog kola evropskih kvalifikacija za odlazak na Mundijal 2022. godine donijele su nam rasplet u grupi I.

Engleska je odigrala fenomenalan meč i deklasirala Albaniju na Wembleyu sa 5:0. Harry Kane je bio raspoložen i postigao je hat-trick, a u strijelce su se još upisivali Maguire i Henderson.

Poljska je kao gost opravdala ulogu favorita i savladala Andoru sa 1:4, a meč je počeo najbizarnijom situacijom u historiji kvalifikacija. Fernandez je zbog udaranaj protivničkog igrača nakon pola minute igre dobio najbrži crveni karton u kvalifikacijama i Andora je ostala sa igračem manje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Poljaci su to brzo kaznili i golovima Lewandowskog i Jozwiaka stigli do 0:2 Andora je s igračem manje uspjela zabiti pogodak preko Valesa u 45. minuti, ali minut kasnije Milik pogađa za 1:3. U drugom poluvremenu za konačnih 1:4 pogađa Lewadowski u 73. minuti.

Dakle, Engleska je kolo prije kraja lider grupe sa 23 boda, tri više od Poljske, boljom gol razlikom, a i u posljednjem kolu ide u goste slabašnom San Marinu tako da su Englezi pa skoro na Mundijalu, dok će Poljska vjerovatno u baraž, obzirom da kolo prije kraja Albaniji bježe pet bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi