Švicarci večeras režirali "novosadsku sramotu", u napetoj atmosferi Turci došli do pobjede

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Švicarci večeras režirali "novosadsku sramotu", u napetoj atmosferi Turci došli do pobjede

Edmir Škorić

U subotu od 18 sati odigrale su se tri utakmice 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se narednog ljeta igrati u Njemačkoj.

Reprezentacija Švicarske razbila je Bjelorusiju u utakmici koja se odigrala u Novom Sadu. Podsjetimo, Bjelorusima je zabranjeno igrati u svojoj zemlji zbog pomoći Rusiji u ratu u Ukrajini, pa su morali u Srbiji ugostiti svog rivala u 1. kolu.

Pred praznim tribinama Švicarska je razbila Bjelorusiju, a sve je bilo gotovo nakon samo 29 minuta igre, kada su gosti vodili sa 3:0.

Steffen je briljirao i hat-trickom je praktično razbio nemoćne Bjeloruse, da bi u nastavku Xhaka u 62. i Amdouni u 65. minuti riješili sve dileme oko pobjednika, mada istih nije ni bilo.

U ovoj grupi I odigran je i duel Izralea i Kosova, a on je završen rezultatom 1:1. U grupi su još Andora i Rumunija, koji se sastaju večeras.

U Jerevanu je bilo dosta napeto u meču Armenije i Turske, koja je rano primila gol autogolom Kabaka, ali je uspjela doći do preokreta i velike pobjede.

Prvo je Kokcu u 35. izjednačio na 1:1, da bi Akturkoglu u 64. minuti pogodio za 2:1, što je na kraju bio i konačan rezultat susreta u kojem je viđen velik broj startova i žutih kartona.

U grupi se još nalaze Hrvatska i Wales, koji se sastaju večeras, te selekcija Latvije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prvi meč dana odigrali su Škotska i Kipar, a domaćin je razbio goste sa 3:0. U grupi su još Španija, Norveška i Gruzija. Španci večeras dočekuju Norvežane, dok su Gruzijci slobodni ovo kolo.

Već sutra se igraj utakmice 2. kola, a Zmajeve očekuje gostovanje Slovačkoj u Bratislavi nakon što smo prethodno sa 3:0 dobili Island u Zenici.

Top Komentari

user1676119313
Cuj mu naslova Turci osvojili bod, hajvanu dva put mjeri jednom rezi, Turci dobili 2:1
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije