Kvalifikacije počinju tek u martu, ali Mancini je najavio ogromne stvari
Italijani su imali dosta razočarenja proteklih godina, mogu li s Mancinijem da se vrate na sami vrh?

Želi trofej evropskog prvaka

Kvalifikacije počinju tek u martu, ali Mancini je najavio ogromne stvari

E. Škorić

Italijani su spremni da idu do kraja, poručuje njihov selektor Roberto Mancini.

Mancini je izjavio da Italija mora da bude jedan od glavnih kandidata za osvajanje Evropskog prvenstva 2020. godine. Podsjećamo, u kvalifikacijama za isto Italijani će igrati u grupi s BiH, Grčkom, Finskom, Armenijom i Lihtenštajnom.

"Moramo biti spremni za osvajanje EP-a. Moramo se tamo kvalifikovati i biti jedan od kandidata za trofej. To je naš cilj. Srećom, igrači koje sam zatekao u reprezentaciji su tehnički vrlo dobri, primjer je Insigne. Imamo igrače koji se dobro slažu, govore isti jezik, a to na kraju može da rezultira dobrim utakmicama i pobjedama", kazao je Mancini.

I ponovo su ga pitali o Mariju Balotelliju, čija budućnost u dresu Azzurra dolazi pod veliki znak pitanja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mario Balotelli je zasebna tema, to hoće li biti dio nacionalnog tima ne ovisi o nikome osim o njemu samom", zaključio je Mancini.

Top Komentari

Seva1956
Nemoj nas prepadati - rano si počeo. Nisi kakav stručnjak. Robi je bolji !!!!
16 1
Sanska_Prangija
Cuj, cudi me bas ds pricaju isti jezik.. Hh
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi