Kvalifikacije tek počele, a Mancini već razmišlja o Evropsko prvenstvu

Selektor reprezentacije Italije

Kvalifikacije tek počele, a Mancini već razmišlja o Evropsko prvenstvu

Admin Čaušević

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo Italija je započela pobjedama nad Finskom i Lihtenštajno, te nakon dva kola Azzurri zauzimaju prvo mjesto grupe J ispred Grčke i Bosne i Hercegovine.

Selektor Italijana, Roberto Mancini već razmišlja o nastupu na EURO-u za nešto više od godinu i pol, iako je put do plasmana na završni turnir poprilično dug.

"Nastup na Evropskom prvenstvu će biti veoma bitan. Potrebno je plasirati se i vidjet ćemo šta će biti. Italija se na EURO-u treba pojaviti kao selekcija koja će ići do samog kraja", rekao je Mancini.

"Naša ekipa je mlada, navijačima se sviđaju mlađi igrači. Popravljamo se, godi nam entuzijaxam unutar reprezentacije. To smo željeli i nadam se da ćemo se to i popraviti", rekao je iskusni stručnjak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije se nastavljaju u junu kada Italija igra protiv direktnih rivala za prvo mjesto. Azzurri će 8. juna gostovati Grčkoj, a tri dana kasnije dočekati Bosnu i Hercegovinu.

Top Komentari

Ibro
Imaju pravo da se nadaju. Jaki su u svim segmentima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti