Navijači Italije izviždali svog kapitena
Azzurri ubjedljivi protiv Lihtenštajna

Prilikom izmjene

Navijači Italije izviždali svog kapitena

Admin Čaušević

Italija je pobjedom nad Lihtenštajnom sa 6:0 na odličan način okončala prva dva kola kvalifikacija. Kapiten Azzurra u sinoćnjem duelu bio je Leonardo Bonucci. 

Selektor Italije Roberto Mancini u 79. minuti odlučio izvesti defanzivca Juventusa, a reakcija publike na stadionu Enio Tardini je bila u najmanju ruku zbunjujuća.

Naime, u trenutku kada je napuštao teren prisutni gledaoci su počeli zviždati Bonucciju, dok su se čuli i sporadični aplauzi.

Čini se da ljubitelji fudbala na Apeninima još uvijek nisu zaboravili Bonuccijeve prelazak iz Juventusa u Milan te povratak u torinski klub 12 mjeseci kasnije.

Inače, iskusnom štoperu susret s Lihtenštajnom je bio 88. u dresu nacionalnog tima.

Mancini komentarisao remi sa Bilinog polja

Italija je nakon prva dva kola kvalifikacija usameljna na na vrhu tabele grupe J sa šest bodova. Azzurrima je pomogao i remi sa Bilinog polja između BiH i Grčke.

Susret iz Zenice završen rezultatom 2:2 je komentarisao i selektor italijanske reprezentacije, Roberto Mancini i prvo mjesto svojih izabranika.

Iskusni stručnjak je konstantovao da se na Bilinom polju odigrala veoma izjednačena utakmica.

"Očekivao sam da mi osvojimo šest bodova, a možda i ne ostale rezultate. Bila je vrlo izjednačena utakmica, pogledao sam statistiku i oba tima su dosta šutala na gol, bit će to dvije interesantne utakmice u junu", rekao je Mancini.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italija 8. juna gostuje Grčkoj na Olimpijskom stadionu u Atini, a tri dana kasnije će u Torinu dočekati Bosnu i Hercegovinu.

Top Komentari

Popaye
A navijači BIH kapitenu BIH ne smiju pinuti dok on pet dana loče po kafanama i šeta po terenu
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti