Znate li kada je Italija zadnji put postigla šest golova?

I najzaluđeniji ljubitelji fudbala teško pamte taj datum

Znate li kada je Italija zadnji put postigla šest golova?

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Italije razbila je sinoć Lihtenštajn sa 6:0 u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Azzurri su očekivano lagano savladali autsajdera u grupu u kojoj su još Bosna i Hercegovina, Grčka, Finska i Armanija.

Mnogi navijači reprezentacije Italije ne pamte kada je ova selekcija posljednji put postigla šest pogodaka, a to se desilo poprilično davno.

Italijani su šest pogodaka posljednji put postigli još davne 1993. godine. U kvalifikacijama za Mundijal 1994. godine, Italija je savladala Maltu sa 6:1.

Dva gola u tom susretu postigao je današnji selektor Azzurra Roberto Mancini. Pored njega pogađale su također istinske legende Dino Baggio, Paolo Mladini, Giuseppe Singori i Pietro Vierchowod.

Italija je sa Mancinijem na klupi očigledno dobila novu dimenziju igre. Mnogo više se igra napadački, stvara se više šansi i sigurno da je ova selekcija bez dileme prvi favorit za prvo mjesto u grupi.

Italija je trenutno prva sa šest bodova, ispred Grčke i BiH koje imaju po četiri, a u junskom terminu će Azzurri igrati upravo protiv ove dvije selekcije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pobjedama bi vjerovatno osigurali već prvo mjesto i prepustili bi ostalim da se bore za poziciju broj dva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi