Kvalifikacije za EP: BiH ne može igrati protiv devet reprezentacija
U susret žrijebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2. decembra, Zmajevi polako saznaju s kim (ne) mogu igrati

Polako se slažu kockice...

Kvalifikacije za EP: BiH ne može igrati protiv devet reprezentacija

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 2. decembra u Dublinu saznati svoje rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Iako još uvijek nije poznat konačan spisak jakosnih grupa, po trenutnoj situaciji se već može zaključiti dosta toga, pa tako i lista selekcija protiv kojih naća selekcija neće moći da se sastane u kvalifikacijama.

Tako BiH sigurno neće moći igrati protiv Austrije, Danske, Švedske, Islanda, Rusije, Ukrajine, Velsa i Češke Republike, koje se također nalaze u našem drugom šeširu, te protiv Kosova iz političkih razloga.

U drugoj jakosnoj grupi će biti deset selekcija, za sada ih je poznato devet dok će posljednja biti Njemačka ili Poljska. U slučaju da Poljaci večeras ne izgube od Portugala, Njemačka će pasti u drugi šešir tako da se tada ne bi mogli sastati ni sa njom. Ako pobijedi Portugal, Njemačka ostaje u prvoj jakosnoj grupi, samim tim postaje potencijalni protivnik Zmajeva umjesto Poljske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Za sada, prvu jakosnu grupu čine: Belgija, Francuska, Portugal, Španija, Italija, Holandija, Švicarska, Engleska i Hrvatska. 

Top Komentari

Babo
Kosovo je drzava pa vi pricajte sta hocete.
60 7
niko nikovic
Iz političkih razloga ne možemo igrati protiv Kosova, a protiv Srbije možemo hahahahahaha, koji li je stručnjak donio ovu odluku
54 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi