Kvalifikacije za EP: Kuglice odlučuju, ali ovo je grupa koju nipošto ne želimo
Žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo bit će održano 2. decembra u Dublinu, a već sutra ćemo znati kompletan raspored timova po šeširima

Sa susjedima u kvalifikacijama?

Kvalifikacije za EP: Kuglice odlučuju, ali ovo je grupa koju nipošto ne želimo

E. Škorić, foto: T. Hebib

Početkom decembra ove godine bit će održan žrijeb grupa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U utorak navečer završava se Liga nacija, pa ćemo onda znati kompletne pozicije reprezentacija u šeširima pred žrijeb kvalifikacionih grupa.

Bosna i Hercegovina će najvjerovatnije biti smještena u drugom šeširu nakon dobrih rezultata u posljednje vrijeme, a zanimljivo je kako nije isključeno da za rivale dobije susjedne zemlje. Sigurni smo da vas većina ne priželjkuje takav scenarij.

Velike su šanse da će Hrvatska biti u prvom šeširu, mada i dalje čeka rasplet u prvoj i trećoj grupi A divizije, dok je Srbija u trećem, a Slovenija u četvrtom šeširu, zajedno s Crnom Gorom.

U petom šeširu nalazi se Makedonija, najvjerovatnije, tako da bismo na kraju uz malo nesreće (glupo bi bilo napisati sreće) mogli dobiti grupu: Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora/Slovenija i Makedonija. Eventualna šesta reprezentacija, ona "mala", samo bi zasmetala.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

O kvalitetu selekcija i šansama Zmajeva bi se dalo raspravljati, ali dueli ovih reprezentacija u jednoj grupi kvalifikacija za veliko takmičenje bi bili itekako, blago rečeno, napeti.

Žrijeb kvalifikacija će se održati u Dublinu, 2. decembra. Kvalifikacije će se igrati od marta do novembra 2019. EP 2020 igra se u Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Briselu, Bukureštu, Budimpešti, Kopenhagenu, Glasgowu, Londonu, Minhenu, Rimu i St. Petersburgu.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Hrvatska, BiH, Srbija, Makedonija i Crna Gora. Bratstvo i jedinstvo bi se zvala grupa. Stil igre kom obojci, kom opanci. Ja priželjkujem ovakvu grupu, jednom se živi. :))
41 5
criticos
male reprezentacije i nesigurnost javnosti uz nepovjerenje u rad selektora i ucinak igraca kalkulise koja grupa je bolja a koja losija. boli me briga koja ce nas grupa zapasti. ako zelimo na smotru najboljih i igrati sa najboljim grupe i plasman medju prve dvije ne treba da bude strepnja nego cilj.
39 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi