Švicarska do samog kraja strepila u Andori, Kosovu VAR "ukrao" veliku pobjedu, Danci slave u stotoj!

Kvalifikacione grupe H i I

Švicarska do samog kraja strepila u Andori, Kosovu VAR "ukrao" veliku pobjedu, Danci slave u stotoj!

Eldar Ganibegović

Što se tiče grupa H i I u kvalifikacijama za EURO, favoriti su stigli do pobjeda, ali uz dosta muke. Vrijedi izdvojiti i to da je VAR Kosovo "spriječio" da stigne do velike pobjede nad Rumunijom.

Okrenimo se prvo grupi H. Tamo je još ranije danas, u terminu od 18 sati, odigrana utakmica između Finske i Slovenije, a u Helsinkiju je slavio domaći tim.

U terminu od 20:45 sati odigrane su i preostale dvije utakmice, a Sjeverna Irska i San Marino skupo su prodali kožu Danskoj, odnosno Kazahstanu.

Danska je pogotkom Winda iz 47. minute slavila s minimalnih 1:0 protiv Sjeverne Irske, dok je Kazahstan slavio sa "samo" 0:3 kod San Marina. Strijelci su bili Vorogovskiy u prvom, te Tagybergen iz penala i Zaynutdinov u drugom poluvremenu.

Što se Danaca tiče, vrlo lako su mogli i da ostanu bez sva tri boda. Sjeverna Irska je postigla gol u nadoknadi preko Marshalla, ali je nakon pet minuta vijećanja i intervencije VAR-a, u stojoj minuti odlučeno da pogotka ipak neće biti.

Oglasi

# TIM BR. UT. G. R. BOD
1. Danska 3 6:4 6
2. Finska 3 4:3 6
3. Kazahstan 3 7:4 6
4. Slovenija 3 4:3 6
5. Sjeverna Irska 3 2:2 3
6. San Marino 3 0:7 0

Što se I grupe tiče, vidjeli smo svašta. Elaborirajmo prvo Švicarce - slavili su s 1:2 kod Andore. Vodili su preko Freulera i Amdounija s 0:2, ali je Vieira golom u 67. minuti sve zakomplikovao, no Švicarska je ipak izdržala. 

Kosovo je dočekalo ekipu Rumunije, a meč je završen 0:0. Zhegrova je postigao pogodak u 69. minuti, ali je poništen nakon gledanja VAR-a i može se reći da je Kosovo ostalo bez velika tri boda.

U istoj grupi sastali su se Bjelorusija i Izrael, a na kraju je bilo 1:2. Ebong je doveo domaći tim u vodstvo u 16. minuti, da bi izjednačenje Izraelu iz penala donio Weissman u 85. minuti. Tri boda gostima isti igrač donosi pogotkom u drugoj minuti sudijske nadoknade.

# TIM BR. UT. G. R. BOD
1. Švicarska 3 10:1 9
2. Rumunija 3 4:1 7
3. Izrael 3 3:5 4
4. Kosovo 3 2:2 3
5. Andora 3 2:5 1
6. Bjelorusija 3 2:9 0

Kvalifikacije za EURO, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Grupa H:
Danska - Sjeverna Irska 1:0
San Marino - Kazahstan 0:3

Grupa I:
Andora - Švicarska 1:2
Kosovo - Rumunija 0:0
Bjelorusija - Izrael 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi