Škotska nanijela bolan poraz Španiji, Kosovo razočaralo navijače u Prištini!

Kvalifikacije za EURO

Škotska nanijela bolan poraz Španiji, Kosovo razočaralo navijače u Prištini!

E. Ganibegović

Odigrane su utakmice u grupama A i I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, te su postignuti neki neočekivani rezultati.

U grupi A iznenađenje je svakako pobjeda Škotske protiv Španije, bilo je 2:0. Tako su Škoti iskoristili sjajno činjenicu da su prve dvije utakmice igrali na domaćem terenu i nakon dva kola imaju maksimalnih šest bodova.

Nakon što je postigao dva gola u pobjedi protiv Kipra od 3:0 u prvom kolu, McTominay je s dva gola i večeras bio junak Škotske koja je napravila krupan korak ka plasmanu na EURO u grupi u kojoj se očekivalo da će se s Norveškom boriti za drugu poziciju.

Veznjak Manchester Uniteda je pogodio za vodstvo u sedmoj minuti, da bi konačnih 2:0 postavio u 51. minuti utakmice. 

Ranije danas u istoj grupi remizirali su 1:1 Gruzija i Norveška. Sorloth je doveo Norvežane u vodstvo u 15. minuti, da bi bod domaćinima donio Mikautadze u 60.

# REPREZENTACIJA GOL-RAZLIKA BODOVI
1. Škotska 5:0 6
2. Španija 3:2 3
3. Norveška 1:4 1
4. Gruzija 1:1 1
5. Kipar 0:3 0

Što se tiče grupe I, Švicarska je osvojila i šesti bod trijumfom protiv Izraela (3:0), maksimalna je i Rumunija koja je s 2:1 bila bolja od Bjelorusije, dok je Kosovo u Prištini razočaralo svoje navijače odigravši samo 1:1 protiv Andore.

Oglasi

Poslije trijumfa u Minsku od 0:5, Švicarska je večeras lagano počistila i Izrael. Vargas je bio strijelac u prvom poluvremenu, dok su dva gola postignuta na otvaranju drugog, a strijelci su bili Amdouni i Widmer.

Rumuni su s dva brza gola došli do pobjede nad Bjelorusijom (2:1). Strijelci su bili Stanciu u 17. i Burca u 19. minuti, a, zanimljivo, domaći tim je od 39. do 44. minute igrao s igračem manje jer se Cicaldau predugo zagrijavao nakon povrede Balute. Morozov je dao nadu gostima u 86. minuti, ali do boda nisu mogli. 

Kosovo se dugo mučilo protiv Andore, a put do mreže ove selekcije pronašli su konačno u 59. minuti kada je pogodio Zhegrova. Kada su odahnuli u Prištini, stigao je šok odmah nakon dvije minute kada je pogodio Rosas i ostalo je do kraja 1:1. 

Spomenimo i to da je za Andoru u startnoj postavi i svih 90 minuta igrao Joan Cervos, fudbaler prijedorskog Rudara.

# REPREZENTACIJA GOL-RAZLIKA BODOVI
1. Švicarska 7:0 6
2. Rumunija 4:1 6
3. Kosovo 2:2 2
4. Andora 1:3 1
5. Izrael 1:4 1
6. Bjelorusija 1:7 0

Kvalifikacije se nastavljaju u junu, kada će biti igrane utakmice trećeg i četvrtog kola, dok se Evropsko prvenstvo igra u Njemačkoj na ljeto naredne godine.

Oglasi

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, 2. kolo:

Grupa A:

Gruzija - Norveška 1:1
Škotska - Španija 2:0

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Grupa I:

Švicarska - Izrael 3:0
Rumunija - Bjelorusija 2:1
Kosovo - Andora 1:1

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Koji glupan trener španije izvede 3 sastav k'o da protiv bosne igraju a ne škotske..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi