Hrvatska sebi kopa jamu, gori nebo nad Turskom: Vatreni bi mogli završiti u baražu
FOTO: EPA

Vels savladao Hrvate i došao u dobru poziciju

Hrvatska sebi kopa jamu, gori nebo nad Turskom: Vatreni bi mogli završiti u baražu

Haris Zilić

Novi šok za fudbalsku reprezentaciju Hrvatske u kvalifikacijama za EURO 2024. godine. Vatreni su vezali dva poraza. Nakon poraza od Turske u Osijeku rezultatom 0:1, večeras su poraženi u Cardiffu od vrlo dobrog Velsa rezultatom 2:1.

Od čiste situacije i rutinske grupe izabranici Zlatka Dalića stvorili su sebi dramu pred novembarske utakmice kvalifikacija i može se desiti da Vatreni završe u baražu što bi svakako bila senzacija u ovoj grupi.

Vels je večeras odigrao hrabro, junački, nije puno dozvoljavao Hrvatskoj u igri prema naprijed i na kraju zasluženo slavio.

Heroj Velsa bio je Harry Wilson koji je dva puta savladao Dominika Livakovića. Za 1:0 Wilson je pogodio u 47. minuti na asistenciju brooksa, a akcija je počela od golmana Warda i završena je u četiri poteza.

U 60. minuti oštar centaršuta Jamesa, Wilson sjajno postavlja glavu i pogađa dalji ugao gola Livakovića za velikih 2:0 Nadu Hrvatskoj vraća Pašalić koji je pogodio nakon jendog kornera za 2:1 u 75. minuti utakmice, asistent je bio Modrić.

Oglasi

U ovoj grupi Turska je večeras također slavila, savladali su Latviju 4:0 golovima Akguna iz 58., Tosuna iz 83., 90+2. i Akturkoglua iz 87. minute utakmice te tako osigurali plasman EURO utakmicu prije kraja.

Dakle, do kraja kvalifikacija u grupi D je totalna ludnica i četiri reprezentacije imaju šansu da odu na EURO 2024. godine koji se održava Njemačkoj.

Ako Vels i Hrvatska dobiju svoja dva naredna dva meča, tri reprezentacije bi imale po 16 bodova (Turska, Vels, Hrvatska) i tu bi nastavo totalni haos, ali Hrvatska bi bila u najgoroj situaciji, što ćemo objasniti u narednim redovima.

Armenija bi recimo sa trijumfima protiv Hrvatske i Velsa bila na pragu EURO-a, dok je Turska u najboljoj poziciji, njima samo treba jedan u preostaloj utakmici na gostovanju kod Velsa.

Oglasi

Hrvatska mora dobiti Latviju kući i Armeniju u gostima i nadat se da će Turska uzet bod Velsu jer bi tad Turska i Hrvatska išli na EURO, a ako kojim slučajem, ponavljamo i Hrvatska i Vels u naredna dva kola ostvare dva trijumfa, tri reprezentacije bi imale 16 bodova i pravila bi se mini tabela. Na mini tabeli u međusobnim duelima Turske, Velsa i Hrvatske, Vels bi imao sedam bodova, Turska šest, a Hrvatska četiri boda i Vatreni bi išli u baraž u tom slučaju.

Do kraja kvalifikacija u ovoj grupi sastaju se:

Armenija - Vels

Latvija - Hrvatska

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vels - Turska

Hrvatska - Armenija

Top Komentari

antiTrojkas
Zasto"novinaru"ne napises da je gol Hrvatske neregularan?Da je u akciji koja je prethodila golu Hrvatske bio ofsajd?Ili ce opet pasti gratis vikend u nekoj od supa na Jadranu?Kao nagrada...
1 3
rodjak
Turska je vec na Euru i ako izgubi od Welsa(mogu im prodati utakmicu),a ako Wels dobije i Tursku i ovu u gostima onda su oni drugi ucesnici eura a hrvati idu u baraz.Dakle Wels mora dobiti u gostma i kuci kupiti tekmu od Turske i na Euru su
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi