Zvijezdi Liverpoola selektor promijenio poziciju i stižu nerealna poređenja: Nije daleko od Messija
Protiv Malte je Trent Alexander-Arnold imao novu ulogu na terenu i odradio ju je zaista dobro (Foto: EPA)

Alexander-Arnold igrao u veznom redu

Zvijezdi Liverpoola selektor promijenio poziciju i stižu nerealna poređenja: Nije daleko od Messija

Midhat Šljivak

Fudbaler Liverpoola Trent Alexander-Arnold dobio je zanimljivu ulogu od selektora Engleske Garetha Southgatea na utakmici protiv Malte. S 'desetkom' na leđima igrao je u veznom redu i uspio je postići još jedan sjajan pogodak. Englezi su oduševljeni, a bivši fudbaler Tony Cascarino ga je usporedio s Lionelom Messijem.

Trent Alexander-Arnold već nekoliko godina ima status jednog od najboljih desnih bekova svijeta. Iako mu igranje odbrane nije jača strana, njegova ofanzivna igra u dresu Liverpoola nešto je zaista posebno i ovaj 24-godišnjak je oduševio mnoge.

Selektor Engleske Gareth Southgate je na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Malte, ovom fudbaleru odlučio dati novu ulogu. Dao mu je 'desetku' i ubacio ga je u vezni red.

To se ispostavio kao pravi potez. Trent je odigrao fenomenalan meč, zabio je odličan pogodak i oduševio je mnoge. Bivši fudbaler Tony Cascarino ga je usporedio s Lionelom Messijem.

"Kada vidite Trenta znate da može napraviti nešto za Englesku. On ima kvalitete koje nisu daleko od Lionela Messija", ispalio je Tony Cascarino.

Oglasi

Gareth Southgate je zadovoljan igrom koju je pružio ovaj fudbaler u veznom redu. Bila je to proba.

"To što često ima posjed lopte u klubu pomoglo mu je na ovoj poziciji u ovoj utakmici. Osjećao se kao da je na svojoj stalnoj poziciji. On to može igrati i mođe dodatno napredovati", rekao je Southgate i dodaje:

"Potrebno je samo da nauči određene stvari, posebno kretanje bez lopte. On to silno želi, uživa u tome i uzbuđen je zbog nove pozicije", istakao je engleski selektor.

Sam Alexander-Arnold je također presretan. Želi nastaviti igrati na ovoj poziciji.

"Još je rano jer nisam igrao previše na ovoj poziciji, ali osjećam se ugodno. Uživam igrati na ovoj poziciji i vidim se u budućnosti na ovom mjestu. Meni je bitno da igram bez obzira na poziciju", poručio je ovaj fudbaler.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Trent Alexander-Arnold je za Englesku odigrao 19 utakmica i postigao je dva pogotka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gaston
Pa nije mu Southgate promjenio poziciju pobogu, igra kod Kloppa u veznom redu od marta mjeseca.. Allahu Dragi Samilosni daj mi sabura i snage da ne ulazim na ovo smeće od portala!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi