Cijelu sezonu junak, a sinoć tragičar: Kvaratskhelia poslao emotivnu poruku navijačima

Nakon eliminacije od Milana

Cijelu sezonu junak, a sinoć tragičar: Kvaratskhelia poslao emotivnu poruku navijačima

E. Oštraković

Iako su na papiru bili favoriti za prolazak u polufinale Lige prvaka, ekipa Napolija sinoć nije uspjela ostvariti pobjedu i izboriti prolaz protiv Milana.

Tragičar na utakmici koja je odigrana sinoć u Napulju bio je možda i najbolji igrač Napolija ove sezone, Kvaratskhelia.

Naime, jedan gol je Napoliju nedostajao za izbori produžetke protiv Milana, a da Kvaratskhelia nije promašio penal u završnici utakmice možda Napoli ne bi bio eliminisan.

Kvaratskhelia se nakon utakmice odlučio oglasiti, te se izvinio svojim fanovima, te navijačima Napolija i obećao da će se vratiti jači nakon ove eliminacije.

"Teško mi je gledati vaše suze jer vam nisam donio sreću. Dat ću sve od sebe da naučim nešto iz ovog iskustva. Jako mi je žao i zahvalan sam vam na podršci koju osjećam svake sekunde", rekao je Kvaratskhelia, te je dodao:

"Volim vas sve i obećavam da ćemo se vratiti jači. Mnogo utakmica je pred nama", završio je sjajni Kvaratskhelia.

Oglasi

Mladi Kvaratskhelia zaludio je Evropu ove sezone, a u svim takmičenjima je postigao 14 golova i upisao 16 asistencija.

Kada je riječ o utakmici, Napoli je napada, ali je Milan stigao do vodstva.

Igrala se završnica prvog dijela, kada je Rafael Leao kao brzi voz prošao po strani, sjajno asistirao za Girouda, kojem ostaje lakši dio posla i mirno loptu šalje u mrežu Mereta. Tako je Milan od 43. minute vodio 1:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Najbolju šansu za poravnanje imao je upravo Kvaratskhelija koji je u 82. minuti promašio penal, te je tada bilo jasno da će Napoli teško izboriti produžetke.

U zadnjim minutama Osimhen pogađa za 1:1, ali za Napoli više nije bilo vremena. Imali su još jedan napad, no nisu uspjeli da ga iskoriste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi