Khvicha Kvaratskhelia je rekao "da"!

Ostaje u Napoliju

Khvicha Kvaratskhelia je rekao "da"!

E. Ganibegović

Khvicha Kvaratskhelia jedan je od najtraženijih fudbalera u Evropi, no Napoli je našao način da ga zadrži i za sada ostaje u ovom timu.

Gruzijski reprezentativac za današnje uslove ima skromnu platu, pa je uprava Napolija odlučila da reaguje i nešto uradi na tom polju.

Prema najavi koju je na Twitteru objavio novinar Santi Aouna iz Foot Mercata, napadač je pristao da potpiše novi ugovor koji važi do 2028. godine, a zvanična objava je neminovna.

Kvaratshelina plata će se povećati sa milion eura na 2,5 miliona eura godišnje. Iznos može dostići 4 miliona eura, ako fudbaler zasluži sve bonuse za učinak.

U posljednje vrijeme Kvaratskhelia je ušao na radar timova poput PSG-a ili Real Madrida, ali ne samo njih.

Oglasi

Prema istom izvoru, Napoli neće postaviti Kvaratskheli nikakvu otkupnu klauzulu, a ponude koje stižu u njegovo ime uzimat će se u obzir tek od sljedeće godine.

Trenutni čelnici Serije A razmatrat će samo ponude u vrijednosti od najmanje 100 miliona eura, teće ga moći dovesti samo najbogatiji.

Podsjetimo, 14 golova i 16 asistencija su njegova statistika na 30 odigranih utakmica za Napoli ove sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada se on vraća klupskim obavezama, nakon što je bio na reprezentativnom okupljanju selekcije Gruzije.

Ova selekcija je u prijateljskoj utakmici pobijedila Mongoliju, da bi u kvalifikacionom meču protiv Norveške remizirala 1:1, a Kvaradona je igrao u meču protiv Skandinavaca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi