Kvesić: Ova reprezentacija ima svijetlu budućnost

Novi član A reprezentacije BiH

Kvesić: Ova reprezentacija ima svijetlu budućnost

E. Škorić

Josip Kvesić je te stigao u Tursku, ali brzo se prilagodio novoj sredini i već je počeo da pokazuje zašto su ga doveli čelnici Antalyaspora. 

Njegove kvalitete je prepoznao i selektor seniorske reprezentacije Mehmed Baždarević, koji ga je uvrstio na spisak igrača za mečeve s Belgijom i Andorom.

"Kako ne bih bio sretan. Hvala puno selektoru što mi je ukazao povjerenje, a ako dobijem šansu da zaigram, uradit ću sve da opravdam poziv. Presretan sam stvarno, iskreno malo mi i iznenadilo to što sam na spisku, obzirom da sam tek stigao u novi klub", rekao je Kvesić za SportSport.ba.

Bivši defanzivac Željezničara očekuje jako tešku utakmicu u Briselu, ali vjeruje da se može izbjeći neželjeni scenarij.

"Belgija je među najboljim reprezentacijama Evrope, pa dovoljno je samo da pročitate njihov spisak. Međutim, vjerujem da smo i mi jako kvalitetni i da im možemo parirati. Bit će teško jer im gostujemo, ali znali smo u prošlosti da slavimo u takvim utakmicama. Dat ćemo svi sve od sebe, svakako da možemo do dobrog rezultata".

Osim Kvesića, nova imena na spisku Baždarevića su i stoper Marin Aničić iz kazahstanske Astane, golman Lecha Jasmin Burić i veznjak bundesligaša Darmstadta Mario Vrančić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Marin, Jasmin i Mario su kvalitetni igrači, igraju redovno u svojim timovima i misim da je dobra  stvar što su pozvani. Vjerujem da će i oni pokazati zašto su tu, a ova reprezentacija itekako ima svijetlu budućnost. Želim im puno sreće u A reprezentaciji", istakao je Kvesić, koji je dobro počeo karijeru  u Antalyasporu.

"Pa evo dobro nam ide, baš kao i meni, obzirom da sam već upisao asistencije. Grad je odličan, ovdje mi sve odgovara i sada želim da igram dobro, ali najbitnije je da me zdravlje služi. Za sada je sve super", rekao nam je Kvesić na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.