Hrvatska će naredne sezone navijati za Manchester City!
Dvojica reprezentativaca Hrvatske na dobrom su putu da potpišu za Manchester City (Foto: EPA)

Kovačić i Gvardiol jako blizu Građana

Hrvatska će naredne sezone navijati za Manchester City!

Midhat Šljivak

Prvak Evrope i Engleske Manchester City napravit će određene promjene u igračkom kadru za narednu sezonu, a u klub će prema svemu sudeći stići i dvojica hrvatskih fudbalera. To su Mateo Kovačić i Joško Gvardiol čiji je dolazak na Etihad samo pitanje trenutka.

Manchester City napravit će određene promjene u igračkom kadru naredne sezone. Bit će određenih odlazaka iz tima, ali Pep Guardiola je već našao igrače s kojima će krenuti u odbranu trofeja u Evropi i Engleskoj.

Novi igrači Građana vjerovatno će postati dvojica hrvatskih reprezentativaca. To su Mateo Kovačić i Joško Gvardiol s kojima su pregovori u završnoj fazi.

Kovačić je dogovorio osobne uslove s najboljim timom Evrope. Dogovor i s Chelseajem ne bi trebao predstavljati problem, City će izdvojiti 40 miliona eura i 29-godišnji veznjak će obući dres Građana u narednim danima.

Oglasi

To će biti još jedan veliki transfer ovog sjajnog veznjaka koji je u karijeri pored Chelseaja igrao još za zagrebački Dinamo, Real Madrid i Inter.

On je za tim sa Stamford Bridgea odigrao 221 meč, a osvojio je Ligu prvaka, Evropsku ligu, UEFA Superkup i FIFA klupsko prvenstvo svijeta.

Hrvatska će definitivno navijati za Manchester City naredne sezone jer je jako blizu dolaska na Etihad i jedan od najboljih mladih fudbalera svijeta Joško Gvardiol.

Ovaj 21-godišnji fudbaler je, kao i Kovačić, već dogovorio lične uslove s engleskim šampionom i sada rukovodstvu Građana predstoje pregovori s RB Leipzigom.

Njemački tim za stamenog defanzivca traži barem 100 miliona eura. Pokušat će tim iz Manchestera spustiti cijenu u narednom periodu, no neće biti nikakvo iznenađenje ako i isplate traženu sumu.

Oglasi

Gvardiol je sa samo 21 godinom jedan od najboljih defanzivaca svijeta. Pored štoperske pozicije može igrati i na poziciji lijevog beka i to je za Pepa Guardiolu savršen igrač za njegovu ekipu.

Ranije se fenomenalni Hrvat povezivao s Chelseajem i Real Madridom, ali on bi na kraju ipak mogao otići u redove evropskog šampiona koji bi u narednu sezonu mogao ući još i jači.

Ono što je izvjesno je to da će Joško Gvardiol postati najskuplji defanzivac svih vremena jer RB Leipzig neće previše spuštati cijenu i nadmašit će se Unitedova isplata Leicesteru za Harryja Maguirea od 87 miliona eura.

[instagram]https://sportsport.ba/fudbal/josko-gvardiol-fiat-punto/440952[/instagram]

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gvardiol je član RB Leipziga od 2021. godine. Plaćen je zagrebačkom Dinamu samo 19 miliona eura i prodajom bi njemački tim zaradio zaista ogromnu cifru za samo dvije godine.

Hrvatski defanzivac je protekle sezone odigrao 41 utakmicu za RB Leipzig i zabio je tri pogotka. Ukupno je u dresu njemačkog tima odradio 87 nastupa uz pet pogodaka i tri asistencije.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi