Cancelo je bio prvi, a sada još jedna zvijezda želi napustiti Manchester City zbog Guardiole!

Walker diže sidro

Cancelo je bio prvi, a sada još jedna zvijezda želi napustiti Manchester City zbog Guardiole!

Eldar Ganibegović

Poznato je kako nekim igračima ne odgovaraju metode koje koristi Pep Guardiola. Joao Cancelo je zbog Španca već napustio Manchester City, a sada isto želi učiniti još jedna zvijezda.

Zbog određenih nesuglasica s trenerom Pepom Guardiolom, Joao Cancelo je zimus morao dignuti sidro i napustio je Manchester City.

Stigao je na posudbu u minhenski Bayern s kojim se bori za trofeje u Ligi prvaka i Bundesligi, a vidjet ćemo da li će se vraćati na Etihad.

Sada bi još jedan fudbaler mogao da napusti Manchester City, jer nije zadovoljan svojim statusom kod španskog stručnjaka.

U pitanju je engleski reprezentativac i sjajni desni bek, Kyle Walker. Njemu je u posljednje vrijeme postalo uobičajeno da sjedi na klupi, što želi da promijeni.

Također, zasmetalo mu je što je Guardiola na poziciji desnog beka koristio Stonesa koji je po prirodi Stoper, dok je on morao meč početi na klupi za rezerve. 

Oglasi

Prema pisanju medija u Velikoj Britaniji, Kyle Walker ima želju da napusti klub i ode negdje gdje će biti prva opcija i imati status startera u timu.

Walker želi da bude starter i u klubu i u reprezentaciji Engleske, pa je 32-godišnjaku trenutno najbolja opcija da potraži novi klub.

Ove je sezone Walker nastupio na ukupno 24 utakmice za Manchester City u svim takmičenjima, te je upisao jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ugovor s Manchester Cityjem ima do kraja iduće sezone, odnosno do juna 2024. godine, pa bi u slučaju napuštanja Etihada ovog ljeta City koliko toliko napunio kasu.

Podsjetimo, Walker je u City stigao 2017. godine iz Tottenhama za 52 miliona eura, a ranije je u karijeri nosio dresove Aston Ville, QPR-, Northamptona i Sheffield Uniteda. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanea je pustio momak ne zna jel posao ili došao canselo ništa osim solidan , sad i ovaj terminator walker koji će mu k...c ... Pepu je dovoljno 11 igrača da mu melju protivnika ostalo je sve protokol !!!
1 3
user1676286668
Kad osvoji ligu prvaka sa nekim klubom koji nema kesa može se pričati da je dobar trener a ovako daleko je od Josea Mourinha.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi