Magični Haaland došao do 30 golova u Premier ligi, Arsenal na Anfield pod pritiskom

Magični Haaland došao do 30 golova u Premier ligi, Arsenal na Anfield pod pritiskom

E. Škorić

Nogometaši Manchester Cityja su u 30. kolu engleske Premier lige gostovali Southamptonu, te su slavili sigurnu pobjedu rezultatom 4:1.

City više nema pravo na kiks u Premier ligi ako želi da stigne Arsenal, pa je u većini svojih mečeva ušao pod pritiskom.

Tako je bilo i danas protiv posljednjeplasiranog Southamptona, no sastav Pepa Guardiole je kao veliki favorit na kraju sigurno stigao do nove pobjede.

Od početka su gosti iz Manchestera dominirali na terenu, da bi tek u 45. minuti došli do vodstva. Kevin de Bruyne je fantastičnom 100. premierligaškom asistencijom proigrao Haalanda, a Norvežanin glavom došao do svog 29. gola u Premier ligi ove sezone.

[twitter]https://twitter.com/EstheticsNews/status/1644765705437421568[/twitter]

Taj gol je dodatno rasteretio goste, koji su u drugih 45 minuta dali još tri gola. U 58. minuti na 2:0 povisio je Jack Grealish, a u 68. minuti Grealish centira, Haaland postiže spektakularan gol za 3:0 i stiže do broja od 30 golova u prvenstvu.

Oglasi

Samo dvije minute kasnije Mare koristi jednu od rijetkih opasnih situacija pred golom Edersona i smanjuje na 3:1, da bi u 74. minuti Julian Alvarez, koji je zamijenio Haalanda, pogodio sa bijele tačke za 4:1.

City se sada vodećem Arsenalu primakao na pet bodova zaostatka, te je pritisak prebacio na Topnike koje sutra očekuje jako teško gostovanje ekipi Liverpoola na Anfieldu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, kako god da se taj duel završi, još ništa neće biti gotovo, ali vjeruju mnogi da bi Arsenal eventualnom pobjedom vjerovatno riješio pitanje prvaka.

Što se Cityja tiče, slijedi mu jako težak meč četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna i to takmičenje je svakako nešto što Građani s Pepom Guardiolom silno žele.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mater , curu , kuću , vikendicu , stan , traktor , auto na City stavite protiv malog miša u evropi zvanog bayern
2 0
user1676286668
Čuj magični pa nije on Merlin čarobnjak...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi