"Walker mi je čistio kopačke. Jednom smo ga izbacili iz sobe - sutradan je potpisao za Tottenham"

Legenda Sheffielda ispričala anegdotu

"Walker mi je čistio kopačke. Jednom smo ga izbacili iz sobe - sutradan je potpisao za Tottenham"

Edmir Škorić

Kyle Walker je doživio poniženje, smijali su mu se saigrači koji su bili mnogo stariji i iskusniji, no on je taj koji se zadnjii smijao.

Kyle Walker napustio je Sheffield United 2009. godine, kada je kao jako perspektivan bek potpisao za Tottenham, a kasnije će odatle otići u Manchester City i postati jedan od najopasnijih bočnih igrača u Evropi.

Prošle sezone osvojio je tripletu sa Cityjem, ali sam početak seniorske karijere nije bio nimalo jednostavan. Engleski reprezentativac suočavao se sa raznim problemima, a jedan od njih bio je i taj što su ga ponižavali stariji saigrači.

Walker je čistio kopačke legendi kluba Billyju Sharpu prije nego što se pojavio na velikoj sceni. Debitovao je za Sheffield 2008. godine, ali neposredno prije nego ga je napustio, urnebesno je izbačen iz timskog hotela od strane svojih kolega.

"Išli smo na predsezonsko putovanje na Maltu. “Walker i Naughton su bili cimeri i iz nekog čudnog razloga su dobili najbolju sobu od svih. Mi smo bili kao: 'Šta se dešava? Dva mlada momka, najbolja soba'. Izbacili smo ih iz sobe, a sutradan su obojica završili u Tottenhamu. Kladim se da su se u sebi smijali i mislili: 'Ok, nema veze, mi svakako idemo u Tottenham'", ispričao je Billy Sharp u jednom podcastu.

Oglasi

Walker je za Spurse upisao 229 nastupa prije nego je otišao u City, dok je Naughton odigrao 74 utakmice, a potom je prešao u Swansea gdje je igrao devet godina. Što se tiče Sharpa , on sada igra u MLS-u sa LA Galaxyjem.

Kyle Walker se ljetos dosta povezivao sa Bayernom, no i on i Pep Guardiola izrazili su želju da se saradnja nastavi.

Iako je van terena poprilično nestašan i redovno je u centru pažnje zbog skandala 33-godišnji Walker je na terenu zaiste neprikosnoven.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Manchester City je stigao 2017. godine kada je Tottenhamu plaćen više od 50 miliona eura i može se reći da je ovaj fudbaler jedna od najboljih investicija Građana.

U tekućoj sezoni je upisao 18 nastupa i ima jednu asistenciju. Redovno igra po 90 minuta, a za očekivati je da u sasavu bude i u Ligi prvaka protiv Leipziga za nekoliko dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti