Malouda šokirao otkrićem o Mbappeovom narednom klubu: "Ubjeđujem ga već dugo vremena..."

Bivši reprezentativac Chelseaja

Malouda šokirao otkrićem o Mbappeovom narednom klubu: "Ubjeđujem ga već dugo vremena..."

Admin Čaušević

Kylian Mbappe je trenutno možda i najbolji igrač na svijetu, ali jasno je da se neće dugo zadržati u PSG-u i samo je pitanje koja će biti njegova naredna stanica. Na tome već neko vrijeme radi i bivši reprezentativac Francuske, Florent Malouda.

Mbappe ima ugovor sa PSG-om do 2024. godine uz opciju da produži na još jednu sezonu. To znači da će licitacija za njegovo dovođenje početi vrlo brzo.

Ranije je Real Madrid na stol stavio čak 180 miliona, ali je Mbappe nakon silnog ubjeđivanja pa čak i samog političkog vrha u Francuskoj na čelu sa predsjendikom Macronom ostao na Parku prinčeva.

Ipak, sada se situacija mijenja, Francuz postaje stariji i zreliji fudbaler te će vjerovatno i sam željeti da se okuša u nekoj novoj sredini.

Florent Malouda, bivši reprezentativac Trikolora, je kazao da već neko vrijeme pokušava ubijediti Mbappea da potpiše ni manje ni više nego za Chelsea.

"Već neko vrijeme ga ubijeđujem da potpiše za Chelsea. Do sada nisam uspio, ali ću nastaviti da pokušavam", kazao je Malouda te nastavio:

Oglasi

"Nadam se da ćemo ga vidjeti u Premiershipu jer je to najbolja liga na svijetu, bilo bi sjajno vidjeti ga u tom takmičenju."

"Ne postoji mnogo klubova koji mu mogu dati ono što želi i nema mnogo timova koji mogu graditi igru oko njega."

"On je vođa, nedavno je postavljen za kapitena Francuske i željet će da bude vođa u novom klubu, što bi moglo stvoriti probleme".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je već godinu u procesu stvaranja novog tima. Sve je počelo sa dolaskom Todda Boehlyja koji je već do sada potrošio oko 600 miliona eura, međutim stvari na terenu izgledaju očajno.

Nema sumnje da bi Plavci Mbappeu mogli ispuniti sve njegove finansijske uslove, pa čak ga i učiniti vođom, ali je upitno da li bi mu mogli garantovati uspjeh.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Santi
Kako moze biti reprezentativac Celzija, valjda igrac?!
2 0
user1678285104
A
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi