Lampard od povratka u Chelsea ima čudne metode i očito je da ne funkcionišu

Već je doživio tri poraza

Lampard od povratka u Chelsea ima čudne metode i očito je da ne funkcionišu

Eldar Ganibegović

Frank Lampard već je treći trener Chelseaja ove sezone. Tu je kao privremeno rješenje, a metode koje koristi očito da mu ne donose rezultate jer je već upisao tri poraza.

Chelsea je ovu za njih užasnu sezonu počeo s Thomasom Tuchelom na klupi. Nijemac je vrlo brzo dobio otkaz i to nakon poraza u Zagrebu od Dinama u grupnoj fazi Lige prvaka.

Na njegovo mjesto je iz Brightona stigao Graham Potter. Ni on se nije proslavio i nakon samo sedam mjeseci napustio je londonski klub.

Do kraja sezone ekipu će voditi legenda ovog kluba, Frank Lampard. Međutim, Englez nije uspio da bude pozitivan šok u svlačionici i tim je s njim na čelu već upisao tri poraza.

Od povratka Franka Lamparda, Chelsea je poražen od Wolvesa, Real Madrida i Brightona, a engleski mediji sada pišu o zanimljivim metodama koje koristi 44-godišnjak.

Konkretno, engleski stručnjak ne radi toliko na taktici i tehnici, koliko želi da dobro upozna svoje igrače, pa je odabrao da satima razgovara sa ekipom, ali i sa svakim pojedinim fudbalerom, piše The Athletic.

Oglasi

Najvjerovatnije je Frank Lampard zatekao igrače Chelseaja u lošem raspoloženju i pokušao da im vrati zadovoljstvo igranja fudbala.

Ipak, izgleda da njegov recept do sada nije uspio, a naredni duel je do sada možda i najteži u sezoni i svakako da je može preokrenuti.

U London za dva dana dolazi Real Madrid. Kraljevski klub je u prvoj utakmici četvrtfinala slavio s 2:0 i bit će jako teško Chelseaju da se plasira u polufinale.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako nekim slučajem Plavci to uspiju, mogla bi to svakako biti prekretnica sezone jer jer bi do kraja sezone sve kapacitete mogli usmjeri na to da osvoje Ligu prvaka i spase sezonu.

Samo na taj način će Chelsea i igrati Ligu prvaka naredne sezone, jer je u Premier ligi 11. i nema šanse da se domogne mjesta koje vode u elitno klupsko natjecanje. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac2
*****a od trenera
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi