Svi su mislima u Istanbulu, a lukavi Perez potvrdio dovođenje igrača o kojem sanja cijeli svijet!

Transfer će biti završen sljedeće godine

Svi su mislima u Istanbulu, a lukavi Perez potvrdio dovođenje igrača o kojem sanja cijeli svijet!

A. Čaušević

Ono što zaželi to i dobije, prije ili kasnije. Florentino Perez je pred finale Lige prvaka u Istanbulu najavio transfer koji će definitivno uzdrmati fudblaski svijet. 

Perez je tvorac najuspješnije generacije u historiji modernog fudbala i jedine ekipa koja je tri puta u nizu osvojila Ligu prvaka u aktuelnom formatu pošto su Kraljevi pod vodstvom Zinedinea Zidanea od 2016. do 2018. gospodarili Starim kontinentom.

Španski biznismen je na čelo Reala prvi put stigao početkom stoljeća kada je stvorio famozne Galaktikose, ponovo se vratio 2009. godine i od tada do danas je uspio dovesti svakog igrača kojeg je poželio, prije ili kasnije.

Ako je vjerovati Perezovim riječima navijači Reala se mogu pripremiti za dolazak igrača za kojeg su svi spremni reći da je pitanje sezone kada će osvojiti Zlatnu loptu.

U šali ili ne, Perez je danas potvrdio dovođenje Kyliana Mbappea, igrača o kojem sanja cijeli svijet i sigurno ne postoji tim koji u svojim redovima ne bi volio vidjeti sjajnog Francuza.

Oglasi

Upitan da li će dovesti Mbappea, Perez je jednom navijaču rekao: "Da, ali ne ove godine."

Kao što je poznato Mbappe ima dvogodišnji ugovor s PSG-om uz opciju produženja za još jednu sezonu, ali jedan od najboljih igrača današnjice ne želi da aktivira klauzulu.

Upravo iz tog razloga ima i istine u Perezovim riječima da će sjajni 23-godišnjak završiti u dresu Los Blancosa sljedećeg ljeta i to kao slobodan igrač.

Perez je u prošlosti za francuskog superstara nudio 180 miliona eura, ali je Mbappe odlučio ostati u PSG-u i to nakon što se u sve uključio i francuski predsjenik. Dakle, na transfer je uticala veća sila.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, sljedećeg ljeta bi se moglo desiti ono što je, kako mnogi smatraju, neizbježno. A to je da Mbappe završi u dresu kluba za kojeg je navijao u djetinjstvu.

Ako neko zna kako manevrisati na fudbalskoj pijaci to je definitivno Perez i generalni je dojam da će prvi čovjek Reala kad-tad dovesti Mbappea u redove Kraljeva.

Top Komentari

sloboda2
Hahahahahah koji si to retard
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi