Luka Modrić još šuti, a na stolu je ponuda od koje se ne može spavati
Hrvatski veznjak dobio je ponudu kakvo nije lagano odbiti i ozbiljno razmišlja da ode u Saudijsku Arabiju (Foto: EPA)

Ponuda je ogromna

Luka Modrić još šuti, a na stolu je ponuda od koje se ne može spavati

Midhat Šljivak

Luka Modrić (37) trebao bi u narednih nekoliko dana riješiti dileme oko nastavka karijere. Hrvatski reprezentativac ima nepotpisani dogovor s Real Madridom o nastavku saradnje na još jednu sezonu, te ponudu Al Ahlija iz Saudijske Arabije i cifru od 120 miliona eura po godini.

Luka Modrić uskoro će donijeti odluku o nastavku karijere. Iskusni 37-godišnji fudbaler na stolu ima ponudu Real Madrida i jednogodišnji ugovor koji mu neće previše poboljšati bankovni račun, pa bi Luka bio među najmanje plaćenim igračima u odnosu na prethodne sezone.

Također, tu je nestvarna ponuda Al Ahlija iz Saudijske Arabije. Ovaj tim mu nudi ugovor od 120 miliona eura po sezoni i djeluje nevjerovatno da se Modrić još uvijek nije oglasio na ovu temu.

Pretpostavlja se da će odluku donijeti nakon nastupa s reprezentacijom Hrvatske u Ligi nacija. Modrić je maksimalno posvećen tome i ne želi previše razmišljati o ponudama.

Cifra od 120 miliona eura na kraju bi mogla presuditi. Španci su prije nekoliko dana objavili kako je iskusni veznjak odlučio prihvatiti ponudu iz Arabije i spreman je napustiti Real.

Oglasi

Da se nešto kuha između hrvatskog fudbalera i Al Ahlija otkrio je prije nekoliko dana novinar Guillermo Rai koji je napisao.

"Budućnost Luke Modrića u Real Madridu je neizvjesna. Ponuda za nastavak saradnje je na stolu, ali konstantni interes iz Saudijske Arabije mogao bi promijeniti njegovo mišljenje", riječi su Raija.

Prije njega u ovu zemlju otišao je Karim Benzema kojem je Al Ittihad platio 200 miliona eura po sezoni, Cristiano Ronaldo je već tamo s istim ugovorom, a još jedan djelić slavnog Reala Sergio Ramos također bi mogao postati član istog tima kao i Modrić.

Saudijci ne žure i čekaju zeleno svjetlo od Modrića. Ono bi trebalo doći jako brzo, pa bi i 10-ka Reala mogla postati slobodna jako brzo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luka Modrić je od dolaska u Real Madrid 2012. godine osvojio ukupno 23 trofeja, a Kraljevi su ga 2018. godine uspjeli odvesti na tron svijeta jer je dobio Zlatnu loptu.

Ukupno je u dresu jednog od najvećih kluba svijeta Modrić odigrao 488 utakmica i učinak od 37 pogodaka i 77 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Bio bi lud da odbije tu ponudu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi