Fudbalska ikona začepila usta umišljenom Mbappeu, te riječi će dugo pamtiti: "Imbecil!"

Felipe Melo imao je šta za reći

Fudbalska ikona začepila usta umišljenom Mbappeu, te riječi će dugo pamtiti: "Imbecil!"

Eldar Ganibegović

Kylian Mbappe bez sumnje je jedan od najboljih fudbalera svijeta u ovom trenutku. No, poznat je i kao prepotentan i umišljen mladić. Na svoje mjesto odlučio je da ga postavi legendarni Felipe Melo.

Četrdesetogodišnjeg Felipea Mela gledali smo u Evropi od 2005. do 2017. godine. U tih 12 godina nosio je dresove Mallorce, Racinga, Almerije, Fiorentine, Juventusa, Galatasarayja i Intera. 

Nakon toga odlučio je da se vrati u rodni Brazil. Prvo je igrao u Palmeirasu s kojim je dva puta osvojio Copa Libertadores, a prije nekoliko dana je isti trofej osvojio s Fluminenseom.

Kao neko ko je 12 godina igrao fudbal u Evropi dobro poznaje njegovu kvalitetu. No, ne da da iko ponižava kvalitet u Južnoj Americi, pa ni neki od najboljih fudbalera svijeta.

Upravo je Kylian Mbappe izjavio kako fudbal u Južnoj Americi nije na nivou onog u Evropi. Melu ta izjava nikako nije sjela i odlučio je žestoko da odgovori Francuzu.

Oglasi

"Kylian Mbappe je imbecil. U finalu je postigao tri gola (SP u Kataru, op. a.), ali je Argentina postala prvak, a Messi najbolji igrač svijeta. Ima još mnogo toga da nauči, ne može da priča o južnoameričkom fudbalu. On je sjajan igrač koji će osvojiti tri ili četiri Zlatne lopte, ali mora se naučiti nekim stvarima. Na sreću, nisam imao priliku da igram protiv njega. Ne znam je li to dobro za mene ili za njega", poručio je Melo.

Podsjetimo, Kylian Mbappe došao je u centar pažnje i prije dvije noći. U dva navrata je zajedno s navijačima AC Milana ponižavao i vrijeđao svog saigrača, golmana PSG-a Gianluigija Donnarummu.

Vidjet ćemo da li će imati neki odgovor na izjavu Felipea Mela. Neki će se složiti s Francuzom, neki s Brazilcem, no jasno je da su obojica jednim dijelom u pravu. 

Top Komentari

user1615414136
Citam danas pariske novine kazu nece Mbape da izadje iz kuce nasikiro se jadan zbog izjave nekog Mela o njemu, alarmantno stanje kazu ?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi