Mbappe sinoć stao pred novinare, pa hladnom ispravkom nasmijao sve koji su pogledali izjavu

Nakon trijumfa nad Gibraltarom

Mbappe sinoć stao pred novinare, pa hladnom ispravkom nasmijao sve koji su pogledali izjavu

Eldar Ganibegović

Kylian Mbappe sinoć je bio igrač utakmice Francuska - Gibraltar s tri gola i tri asistencije. Nakon utakmice je sve nasmijao dosjetnom ispravkom francuskog novinara.

U okviru 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine, Francuska je sinoć rezultatom 14:0 deklasirala Gibraltar. 

Načeo je sam svoj tim Santos u trećoj minuti autogolom, a onda su redom pogađali Thuram, Zaire-Emery, Mbappe, Claus, Coman, Fofana, Rabiot, Coman, Dembele, pa još dva puta Mbappe te dva puta Giroud.

Poslije utakmice Kylian Mbappe davao je izjavu u miks zoni. Dosjetnom ispravkom novinara uspio je nasmijati mnoge.

Naime, novinar je konstatovao da je Francuska imala devet različitih strijelaca, s čime se nije složila zvijezda PSG-a.

"Deset. Deset, računajući igrača Gibraltara", odgovorio je hladni Kylian Mbappe.

Oglasi

Inače, Santos koji je postigao autogol u 3. minuti, u 15. je dobio direktan crveni karton. Može se reći da je bio jedan od glavnih krivaca za debakl Gibraltara.

Za reprezentaciju Francuske ovo je bila najveća pobjeda u historiji. Prije ove, rekord je bila 10:0 pobjeda protiv Azerbejdžana 1995. godine, također u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Francuska je tako u jednoj utakmici postigla više golova (14) nego u cijelom dosadašnjem dijelu kvalifikacija (13). Ostaje im da za dva dana kvalifikacije završe gostujućom utakmicom u Grčkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi