Kylian Mbappe o Zlatnoj lopti: "Haaland i ja smo imali sjajnu sezonu, ali Messi je morao osvojiti!"

Francuz iskreno

Kylian Mbappe o Zlatnoj lopti: "Haaland i ja smo imali sjajnu sezonu, ali Messi je morao osvojiti!"

E. Ganibegović

Po osmi put u karijeri Lionel Messi je osvojio Zlatnu loptu ove godine. Konkurenti su bili Erling Haaland i Kylian Mbappe, no Argentinac je ponio ovo laskavo priznanje po nevjerovatni osmi put. Kylian Mbappe sada mu je odao priznanje.

Iako su mnogi mišljenja kako Lionel Messi nije zaslužio Zlatnu loptu ove godine, Argentinac ju je ipak osvojio. Rekordni je to osmi put u njegovoj karijeri. 

Najozbiljniji konkurenti čarobnjaku iz Rosarija bili su Kylian Mbappe i Erling Haaland. Norvežanin naročito, jer je osvojio tripletu s Manchester Cityjem i porušio niz rekorda.

Sada se o izboru najprestižnije individualne nagrade u fudbalu oglasio i Kylian Mbappe. Istakao je da je Messi zasluženo osvojio ovo priznanje.

"Messi je morao da osvoji Zlatnu loptu, osvojio je Svjetsko prvenstvo, on je jedan od najvećih u historiji, ako ne i najveći za mene", rekao je fudbaler PSG-a, pa dodao:

Oglasi

"Haaland je imao odličnu sezonu, ja također, ali pored osvajanja Svjetskog prvenstva to nema puno težine. Leo je to zaslužio."

Erling Haaland i hladna reakcija na dodjelu lopte Leu Messiju

Kamere su na ceremoniji dodjele Zlatne lopte pomno pratile svaki detalj. Tako i Erlinga Haalanda, koji se također nadao da će osvojiti Zlatnu loptu.

Njegova reakcija bila je hladna, ali vidjelo se razočarenje na njegovom licu. Pogledajte kako je to izgledalo, a u videu se nalaze i reakcije drugih konkurenata ranijih godina kada je Messi osvajao ovu nagradu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vrlo vjerovatno je da je Lionel Messi i posljednji put osvojio Zlatnu loptu. Igra u MLS-u daleko od najvećeg nivoa, Cristiano Ronaldo je također daleko od njega, pa slobodno možemo reći kako je njihovoj eri došao kraj i sada upravo Kylian Mbappe i Erling Haaland mogu da se nadaju najvećim priznanjima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti