Park prinčeva je u jednom trenutku utihnuo - Svi su samo gledali šta se dešava s Mbappeom

Brutalan start protivnika

Park prinčeva je u jednom trenutku utihnuo - Svi su samo gledali šta se dešava s Mbappeom

Midhat Šljivak

PSG se lagano plasirao u četvrtfinale francuskog Kupa pobjedom nad Brestom od 3:1, ali scena koja se desila u 69. minuti meča mogla ih je skupo koštati jer je Kylian Mbappe bio na korak od teške povrede.

Kylian Mbappe postigao je večeras vodeći gol za PSG u duelu protiv Bresta. Parižani su slavili s 3:1 i prošli su u među osam najboljih u Kupu, no lako su mogli na duže vrijeme ostati bez Kyliana Mbappea.

Igrala se 69. minuta kada je cijeli Park prinčeva utihnuo. Mbappe je okrenuo protivničkog igrača Liliana Brassiera i bio je spreman da krene prema golu, no defanzivac Bresta mu to nije dozvolio.

Uslijedio je zaista stravičan start. Noga fenomenanog napadača potpuno je promijenila položaj i Mbappe je vrištao od bolova.

[twitter]https://twitter.com/TeamRMFC/status/1755350018834285031[/twitter]

Oglasi

U tim trenucima je Park prinčeva utihnuo. Svi su u nevjerici gledali u teren, ali srećom Mbappe je uspio nastaviti i završiti utakmicu, pa su svi odahnuli.

Naravno, Brassier je morao pod tuš. Interesantno je svakako da mu je sudija za ovaj start pokazao samo žuti karton, a kako je jedan već imao, dobio je crveni.

Vidjet ćemo kako će izgledati noga napadača PSG-a kada se ohladi. Start je izgledao zaista stravično i ovo je jednostavno morao biti direktan crveni karton.

Transfer Mbappea u Real Madrid gotova stvar

Kylian Mbappe igra vjerovatno posljednju sezonu u dresu PSG-a.

Nakon sedam punih godina došlo je vrijeme za rastanak, a brojni evropski mediji prije nekoliko dana su objavili kako će Francuz uskoro javno objaviti da će od naredne sezone postati 'kralj'.

Oglasi

Objavljeni su i detalji dogovorenog ugovora. Mbappe će od tima iz Madrida dobiti bonus za potpis od 120 miliona eura i godišnju platu od 50 miliona eura bruto.

Također, imat će većinu novca od prodaje njegovog lika od strane kluba, tako da će ta cifra biti još veća.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe je večeras postigao svoj 30. gol ove sezone, a ukupno je u dresu pariškog velikana postigao 242. pogodak uz 105 asistencija.

PSG se već priprema za život bez njega i najavljuju se velika pojačanja u Parizu.

Top Komentari

user1676115565
Glupa crnina ****m mu kožu crnu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi