Nevjerica u Parizu, velikan ostaje bez doma: PSG napušta Park prinčeva!

Klub donosi odluku

Nevjerica u Parizu, velikan ostaje bez doma: PSG napušta Park prinčeva!

Midhat Šljivak
Teme:

Rukovodstvo PSG-a odlučilo je iseliti klub s čuvenog stadiona Park prinčeva nakon što je gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo odbila prodati stadion ovom klubu.

PSG bi ubrzo mogao napustiti svoj dom. Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo još je jednom odbila mogućnost prodaje stadiona Park prinčeva vlasnicima PSG-a i njen stav je konačan.

"Neće biti prodaje Parka prinčeva. To je nasljeđe Parižana. Sva rasprava je završena", saopštila je Hidalgo.

To je naljutilo čelnike PSG-a na čelu s Nasserom Al-Khelaifijem. Francuski mediji tvrde da je samo pitanje trenutka kada će donijeti odluku o odlasku s čuvenog stadiona.

Vlasnici kluba željeli su kupiti stadion kako bi omogućili povećanje kapaciteta. Mežutim, Hidalgo ne popušta, pa je odluka o odlasku kluba s Parka prinčeva veoma blizu.

Oglasi

U narednom periodu bit će donesena konačna odluka o ovom slučaju, a o njoj će pred UEFA Nasser Al-Khelaifi govoriti već sutra.

Tri stadiona su kandidati za novi dom PSG-a

PSG već ima u mislima tri stadiona koje namjeravaju koristiti u narednim godinama i eventualno postati njihovi vlasnici.

Najbliža opcija je stadion Jean-Bouin koji se nalazi u neposrednoj blizini Parka prinčeva i dom je ženskog tima PSG-a. Kapacitet mu je 19.904 mjesta.

I ovaj stadion je vlasništvo francuske vlade. Ipak, za razliku od Parka prinčeva, navodno su vlasti zainteresovane za njegovu prodaju.

Druga opcija je stadione Sebastien Carlety, gdje utakmice trenutno igra drugoligaš Paris FC. Ima kapacitet od 20.000 mjesta i navodno je također predviđen za prodaju.

Oglasi

U slučaju da ga prodaju PSG-u nesretni mali klub Paris FC morao bi potražiti novi dom, osim ako iz sažaljenja rukovodstvo PSG-a im ne dopusti igranje utakmica na ovom terenu.

Posljednja treća opcija je La Defense Arena u predgrađu Pariza Nanterreu. Kapacitet joj je 30.000 mjesta, otvorena je 2017. godine i trenutno je dom ragbi ekipe Racing 92.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ova Arena koristi se za brojne druge događaje i koncerte i zapravo je više dvorana nego stadion.

Hoće li PSG zaista napustiti Park prinčeva znat ćemo u narednim mjesecima. Takva opcija je očigledno veoma izvjesna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi