PSG se rješava i posljednjeg viška, a za njega će uzeti pravo bogatstvo

50 miliona eura za igrača na kojeg se ne računa

PSG se rješava i posljednjeg viška, a za njega će uzeti pravo bogatstvo

Eldar Ganibegović

PSG je ovog ljeta napravio pravu čistku. Napustilo je ovaj tim nekoliko ključnih igrača iz prethodnih sezona, a sada je na pragu odlaska još jedan igrač na kojeg se ne računa, te bi klupska kasa mogla biti značajno napunjena.

Marco Verratti je već neko vrijeme na "neželenoj" listi PSG-a. Praktično izbačen iz sastava Luisa Enriquea, italijanski vezista je posljednji "preživjeli" nakon velike čistke, koja je dovela do prodaje Neymara, Icardija, Renata Sanchesa i Paredesa.

Uz još neke igrače, Verratti se nije našao ni na spisku prijavljenih igrača za Ligu prvaka.

Sada, francuski klub pokušava na sve načine da se riješi igrača koji se upisao u noviju historiju tima i koji je u decembru obnovio ugovor do 2026. godine.

Al-Khelaifijeva ideja je da ga proda Al-Arabiju. Dogovor je očigledno već postignut i to za 50 miliona eura, a čini se da je i Verratti donio odluku da napusti Pariz nakon više od 10 godine.

Oglasi

Iz PSG-a je ovog ljeta za 90 miliona eura Neymar otišao u Al-Hilla, a u Saudijsku Arabiju je iz ovog tima otišao i Wijnaldum koji je potpisao za Al-Ettifaq.

Ne bi Verratti bio prvi igrač koji bi ovog ljeta iz PSG-a otišao u Al-Arabi, s obzirom na to da je ovaj tim za 15 miliona eura doveo Abdoua Dialla.

Što se Verrattija tiče, on bi tako prešao u tek treći tim u karijeri, s obzirom na to da je prije dolaska u PSG 2012. godine nastupao samo za Pescaru.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

S ovim klubom Italijan je devet puta bio prvak Francuske, isto toliko je puta podigao trofej Superkupa ove zemlje, a po šest puta je osvajao Liga kup i Kup.

Ukupno je za PSG nastupio 416 puta i postigao 11 golova, uz 61 asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi