Žalosno je u šta se pretvorio francuski derbi

PSG razbio Lyon u gostima

Žalosno je u šta se pretvorio francuski derbi

Edmir Škorić
Teme:

Lyon je u derbiju četvrtog kola francuske Ligue 1 ugostio PSG i doživio pravu blamažu, s obzirom na to da su gosti iz Pariza slavili s 4:1, a moglo je biti i uvjerljivije.

PSG nije briljirao na početku sezone u kojoj brani titulu, no iz kola u kolo sve je moćniji. Koliko zna da bude opasan, najbolje je na svojoj koži osjetila ekipa Lyona, koja je potopljena.

Gosti su golijadu počeli već u četvrtoj minuti, kada je Mbappe zabio s bijele tačke. U 20. minuti Achraf Hakimi je bio precizan za 2:0, a već u 38. minuti Marco Asensio donosi velikih 3.0 Parižanima.

U samoj završnici prvog dijela lijepa akcija gostiju, Mbappe drugim golom već tada osigurava veliku pobjedu svog tima.

Lyon je bio potpuno nemoćan, a PSG je imao još nekoliko velikih šansi. Ipak, uspjeli su domaći za utjehu postići gol s bijele tačke u 75. minuti. Tolisso je bio precizan za 1:4.

Oglasi

PSG je imao dva remija na početku sezone, a onda upisao dvije sigurne pobjede i to protiv jakih ekipa kao što su Lens i Lyon. Slijedi im duel s Nicom na Parku prinčeva, ali tek za dvije sedmice nakon što prođe reprezentativna akcija.

Iako se suočavao sa raznim problemima tokom ljeta, ostao bez velikih zvijezda poput Neymara, Messija ili Ramosa, PSG je prejak za sve Francuskoj i trebat će da se desi neko veliko čudo da ovaj tim ne osvoji titulu.

Ipak, jasno je da će im jedan od glavnih ciljeva biti Liga prvaka koja se sanja na Parku prinčeva. Nedavno su saznali i rivale u grupnoj fazi, a to će biti Milan, Borussia Dortmund i Newcastle.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Što se tiče ovog kola u Ligue 1, ranije danas Toulouse je odigrao 2:2 s Clermontom, baš kao i Met s Reimsom, Le Havre dobio Lorient sa3:0, Lille Montpellier sa 1:0, a Nica je bila bolja od Strasbourga sa 2:0.

Dan ranije Monaco je u derbiju slavio protiv Lensa sa 3:0l, dok je u duelu Bresta i Rennesa nedostajalo golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti