U Liverpoolu ne vjeruju svojim očima, ovu ponudu za Salaha bit će nemoguće odbiti!

Morat će da prodaju veliku zvijezdu

U Liverpoolu ne vjeruju svojim očima, ovu ponudu za Salaha bit će nemoguće odbiti!

Edmir Škorić

Mohamed Salah ponovo je u centru pažnje, a saudijska ekipa Al-Ittihad se sprema da pošalje ponudu od čak 250 miliona eura za egipatskog napadača, prenosi Sun.

Ukoliko na Anfieldu prihvate ponudu, bit će srušen svjetski rekord i Salah će postati najplaćeniji igrač u historiji nogometa. Trenutni rekord drže PSG i Neymar nakon transfera iz Barcelone u ljeto 2017. godine za 222 miliona eura.

Liverpoolov je plan da zadrži Salaha najmanje još jednu sezonu, ali Al-Ittihad, aktuelni prvak Saudijske Arabije, uopšte nema namjeru da odustane od velike zvijezde.

Navodno je saudijski klub ponudio Salahu tri miliona eura sedmično. Čine apsolutno sve da Salaha prebace u svoje redove, te ga pridruže bivšem saigraču Fabinhu, te bivšem napadaču Real Madrida Karimu Benzemi.

Osim što bi Salah dobio vrtoglavu platu, spominje se i veliki postotak od prodaje dresova, ali i bonus od 65.000 za svaku pobjedu, kao i uloge ambasadora u najmanje tri velike saudijske kompanije tokom trajanja njegovog ugovor.

Oglasi

Sve to djeluje nestvarno, ali i Liverpool i Salah su sretni ako ostanu zajedno do kraja ove sezone, s tim da je ipak sada ponuda koja dolazi mnogo veća od svih prethodnih, a transfer tržište je na Bliskom istoku otvoreno do idućeg utorka, tako da je još uvijek sve moguće.

Jurgen Klopp je u nekoliko navrata poručio da Salaha ne želi prodati, da je dogovor da ostane u klubu, ali saudijski novac je nešto što bi moglo da pomrsi planove i Nijemca i svih u engleskom klubu.

Legenda Liverpoola Jamie Carragher priznao je prošle sedmice da, iako nije bio voljan da se pozabavi idejom o prodaji Salaha, njegov bivši klub jednostavno nije mogao priuštiti da odbije ponude od preko 200 miliona eura za 31-godišnjeg napadača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Na Liveproolu je i na Salahu, on možda neće htjeti da ode. Mislim da čak i za navijače koji ga vole i ne žele da ode, ako taj broj nastavi da raste, postoji faza gde ne mogu da odbiju, a to bi bilo preko 200 miliona eura", poručio je Carragher.

Sada je pitanje hoće li Liverpool ostati pri svom stavu, mada neki izvještaji u Engleskoj sugerišu da uprava kluba nema namjeru odbiti posljednju ponudu bez obzira na to što Klopp želi da Salah ostane u rosteru.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi