Igra u Parizu, sanja Madrid, ali u srcu je samo jedan: "Zbog njih je bacao daljinski po sobi"

Igra u Parizu, sanja Madrid, ali u srcu je samo jedan: "Zbog njih je bacao daljinski po sobi"

Edmir Škorić

Svako dijete koje voli fudbal u ranoj dobi odredi svog idola ili više njih, ali i klub za koji navija i čije utakmice s nestrpljenjem očekuje.

Kylian Mbappe je velika zvijezda PSG-a u koji je 2017. došao iz Monaca. Trenutno je jedan od najboljih fudbalera na svijetu, a svakodnevno je u centru pažnje zbog ogromnog interesovanja od strane Real Madrida.

Nije nikakva tajna da Mbappe poput mnogih fudbalera sanja o dresu Reala, vjeruje da će mu se želja ostvariti već na ljeto. Koliko god mu je Real klub o kojem sanja, ipak postoji klub koji mu je iznad svih i za koji je kao dijete navijao.

Majka francuskog reprezentativca, viceprvaka svijeta, otkrila je u jednom intervju da je njen sin lud za italijanskom ekipom. Uostalom, Mbappe nikada nije ni krio da je navijač jednog od najtrofejnijih timova u Evropi.

“Jako želi ostaviti dobar dojam u utakmicama s Milanom. Od djetinjstva je bio veliki navijač ove ekipe. Uvijek je pričao o Milanu kad bi došao kući. I kad su izgubili, svaki put je bacio daljinski i rekao neke ružne riječi na italijanskom", rekla je majka slavnog napadača Fayza Lamari.

Oglasi

"Da ste nam prije 15 godina rekli da će igrati za PSG u utakmici protiv Milana, nikada ne bismo povjerovali", dodala je ona u razgovoru za Gazzettu dello Sport.

Mbappe će večeras predvoditi PSG u utakmici 3. kola Lige prvaka protiv voljenog tima Milana, a za njega će ova noć na Parku prinčeva ipak biti posebna.

Mbappea se već nekoliko puta povezivalo s Real Madridom, a najbliži potpisu za Kraljeve Francuz je bio 2021. godine kada je na kraju ostao na Parku prinčeva.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Francuz je odlučio produžiti svoj ugovor sa PSG-om tek nakon što su reagovali vladini dužnosnici na čelu sa Emmanuelom Marcornom te je dobio značajno povećanje plaće.

Što se tiče meča PSG-a i Milana, počinje u 20:45 sati i jako je važan za rasplet grupe. Trenutno Newcastle ima četiri, PSG tri, Milan dva i Borussia Dortmund jedan bod. U drugom meču u istom terminu sastaju se Newcastle i Borussia D.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi