Osvetnička misija PSG-a i Luisa Enriquea prema Mbappeu: "Prije ili kasnije..."
Mbappe je saopštio da odlazi i uslijedilo je šikaniranje

Trener PSG-a brani svoje odluke

Osvetnička misija PSG-a i Luisa Enriquea prema Mbappeu: "Prije ili kasnije..."

M. Šljivak

Trener PSG-a Luis Enrique saopštio je razloge zbog kojih je i večeras odlučio izvaditi Kyliana Mbappea iz igre. Prva zvijezda tima nakon odluke o odlasku više nije nedodirljiva i klub kao da mu se sveti što je odlučio otići.

Nevjerovatna situacija dešavala se večeras na stadionu Louis II u Monacu. Zvijezda PSG-a Kylian Mbappe zamijenjen je na poluvremenu, da bi potom 25-godišnji napadač otišao na tribine i odgledao je drugi dio meča s mamom.

Nije sjajni fudbaler izgledao previše zabrinut. Nasmijan je ćaskao s osobama iz VIP lože i sasvim je jasno da se on neće previše buniti zbog odluka koje donosi PSG, a koje izgledaju kao osveta zbog odlaska iz kluba.

Trener PSG-a Luis Enrique otkriva razloge što je odlučio Mbappea izvaditi iz igre. On tvrdi da je stvar čisto sportske prirode.

"Dugo sam u fudbalu i morate znati da je u ovako velikom klubu svaka sitnica bitna", rekao je Luis Enrique i dodaje:

Oglasi

"Je li ovo kazna za Mbappea? Već sam ranije govorio o tome. Prije ili kasnije ćemo ostati bez Mbappea i zbog toga tražim najbolje opcije za tim. Na ovo se moramo navići. Odluka da ga izvedem je bila moja i o tome ne želim uopšte raspravljati", istakao je trener francuskog velikana.

Komentarisao je trener PSG-a i odlazak Mbappea na tribine. Nije to primijetio u prvom trenutku, ali kao da ga i ne zanima previše ono što je napravio njegov najbolji igrač.

"Nisam vidio šta se dešavalo van terena. To je sve dio fudbala. Meni je bitno ono što se dešava na terenu", jasna je poruka Enriquea.

Međutim, mnogi su uvjereni da se PSG i Luis Enrique namjerno svete Mbappeu jer je saopštio da odlazi iz kluba. Ovako mu pokazuju da nije toliko bitan i da mogu i bez njega.

Oglasi

Sjajni napadač za sada prihvata igru. Sezona se bliži kraju i za nešto više od dva mjeseca on će biti slobodan da radi šta želi sa svojom karijerom.

Jasno je sasvim da je on već odabrao novu sredinu. Pojačat će napad Real Madrida i učinit će ovaj tim još jačim nego što je sad.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG će s druge strane tražiti zamjene. Dosta je igrača koji se povezuju s pariškim velikanom i u narednim mjesecima će situacija na transfer tržištu definitivno biti veoma interesantna.

Službena potvrda dolaska Mbappea u Real Madrid očekuje se u narednih nekoliko sedmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi