Zemljotres u svijetu fudbala: Mbappeova majka frapirana, osmijeh više ne stanuje na njenom licu!

Šta čeka francusku zvijezdu?

Zemljotres u svijetu fudbala: Mbappeova majka frapirana, osmijeh više ne stanuje na njenom licu!

Admin Čaušević

Budućnost Kyliana Mbappea nije više u rukama njegove majke. Do danas, Fayza Lamari, bila je ta koja je djelovala kao agent tokom svih ovih godina. Njene pregovaračke snage poznate su u posljednjim operacijama u koje je bio uključen slavni Francuz. No, situacija se, zbog nedavne promjene pravilnika FIFA-e, sada mijenja.

Kao što se može vidjeti na FIFA Agent Platformi, u imeniku FIFA agenata, Lamari nije navedena kao jedan od hiljadu registrovanih agenata.

Dakle, bez te licence Fayza ne može zastupati nijednog fudbalera, niti pregovarati o ugovoru, pa čak ni naplatiti proviziju, čak ni neposredno.

Zbog datuma, Lamari nema mogućnost dobivanja licence barem do maja 2024. godine kada se polaže novi ispit. Ako to ne učini, bilo koji drugi agent može je prijaviti zahvaljujući usluzi koju FIFA ima koja vam omogućuje da anonimno prijavite druge agente ako se vjeruje da rade bez ove licence.

Situacija koja bi mogla dovesti do velike novčane kazne i za osobu i za agenciju u kojoj radi. Upravo iz tog razloga se budućnost vezana za Mbappea dobija novi zaokret.

Lamari je bila ta koja je značajno utjelacela na svog sina, gledala je svoju stranu i da zaradi što više novca, tako je nedavno od PSG-a za produženje saradnje tražila čak 150 miliona.

Oglasi

Činjenica da više ne može upravljati karijerom svog sina je značajan udarac za Lamari što će sigurno pokušati iskoristiti drugi agenti te dobiti punomoć Mbappea za pregovore.

Za sada su na FIFA pravilo uvedeni određeni izuzeci, pa tako odlukom Civilnog suda u Dortmundu bilo koji njemački klub ili njemački igrač nisu dužni poštovati pravilo koje je stupilo na snagu 1. oktobra.

Pravilo je blokirano i u Engleskoj sve dok sud ne donese konačnu odluku, a prema pisanju britanskih medija to se neće desiti prije 1. novembra.

S ovim novim standardom, licenca je globalna. Da biste je dobili, morate položiti ispit ili imati važeću licencu od 2015. Jedna od glavnih novosti je da sada ne samo zato što ste roditelji, braća ili advokat možete napraviti ugovor, već je obavezno posjedovanje licence.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Što se tiče Mbappeove majke, nema dokaza da je polagala ispit, pa ne bi mogla naplatiti proviziju za eventualno transfer njenog sina.

Tako će Mbappe, da bi pregovarao o mogućem odlasku u neki drugi klub kao što je Real Madrid ili o samom produženju ugovora sa PSG-om, morati pronaći drugog agenta.

Top Komentari

Ss.ba
Kako glup naslov. Pa i dalje mu je majka. I tu titulu joj niko ne moze oduzeti. Na kraju krajeva,ne mora ni imati agenta..ali ce ga majka i dalje savjetovati. Al cuj nema vise osmjeh na licu. Kakvi ste vi debili
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi