U Madridu se stvara čudo: Modrićeva 10-ka imat će novog vlasnika, a 9-ka ide u ruke mašini
Predsjednik Reala ima velike planove (AP Photo/Manu Fernandez)

Nevjerovatan plan Florentina Pereza

U Madridu se stvara čudo: Modrićeva 10-ka imat će novog vlasnika, a 9-ka ide u ruke mašini

M. Šljivak

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez pripremio je pravu bombu za ljetni prelazni rok. Cadena SER navodi kako je plan Kraljeva da potpišu Kyliana Mbappea, ali i Erlinga Haalanda.

Florentino Perez stvara nove Galacticose. Prethodnih godina čuveni sportski radnik je doveo najbolje mlade igrače i tako je zamijenio velike zvijezde koje su napuštale klub, a od ljeta bi madridski velikan mogao biti jači za dva ponajbolja igrača svijeta.

Odavno je poznato da Kraljevi žele dovesti Kyliana Mbappea. Postoji obostrana želja za saradnju i Real ima apsolutno najveće šanse da dovede francusku zvijezdu u svoje redove.

Ipak, Cadena SER danas donosi informaciju da Mbappe nije jedina zvijezda kojeg Perez želi u klubu. Ono navode da je na listi i čudesni napadač Manchester Cityja Erling Haaland.

Norvežanin je tek u svojoj drugoj sezoni u Premier ligi. Već je osvojio sve što je mogao s Građanima i u Madridu vjeruju da bi se idealno uklopio u tim Carla Ancelottija s Mbappeom i ostalom ekipom.

Oglasi

"Real Madrid radi na dolasku Mbappea, ali to ne mijenja planove koje Florentino Perez ima, a to je dolazak još jedne superzvijezde - Erlinga Haalanda", navodi Cadena SER i dodaje:

"Možda zvuči nestvarno, ali ako postoji klub koji može izvesti ovako nešto, to je Real Madrid. Ideja o Haalandu nije samo priča, ali Mbappe je svakako primarni cilj."

Navodi ovaj list kako je zbog Haalanda Florentino Perez proteklog ljeta odlučio da ne odradi transfer Harryja Kanea koji je završio u Bayernu.

"Carlo Ancelotti je tražio da se potpiše Kane. Međutim, klub mu je saopštio da se njegov potpis i dužina ugovora ne mogu poklopiti s planovima o dovođenju Haalanda. Perez smatra da se Kane i Haaland ne bi uklopili skupa, ali Mbappe i Haaland su druga priča. Zbog toga je propala mogućnost dovođenja Engleza."

Oglasi

Haaland je ugovorom za City vezan do 2027. godine. Djeluje malo nerealno da bi i on mogao doći narednog ljeta, ali ako neko može napraviti takvo čudo je Florentino Perez.

Kraljevi već sada imaju spektakularan tim. Dolaskom Mbappea i Haalanda ne bi im bilo ravnih i pitanje je samo da li bi ih iko mogao zaustaviti.

Mbappeu Modrićev dres s brojem 10, Haaland dobija broj 9

Kylian Mbappe bi u Real Madridu trebao dobiti dres s brojem 10 koji će ostati upražnjen odlaskom Luke Modrića na kraju sezone.

Hrvat je na izlaznim vratima madridskog kluba i njegova 'desetka' bit će u rukama Mbappea koji će gotovo sigurno postati novi član kraljevskog kluba nakon višegodišnjih priča i nagađanja o njegovom dolasku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

'Devetka' od odlaska Karima Benzeme je ostala upražnjena. Svi su pomislili kako se ona čuva za mladog Brazilca Endricka, no po svemu sudeći, Perez ju je ostavio Erlingu Haalandu.

Hoće li se veliki transferi ostvariti ostaje nam da vidimo u narednim mjesecima. Ako se zaista to desi Real Madrid bi bio nezaustavljiv.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...sto bi Haaland isao u Real kada Manchester City rasturi Reala 4:0 i osvoji LP???...njemu Real nema sta ponuditi,a da ne pricamo o finansijama...
0 2
ubnt
Pempas nikada prodavaniji zadnja dva dana. Vecinom ga kupuju navijaci Sadaka FCa.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi