Od danas u Parizu više ništa nije isto - Navijači porukom za Mbappea završili priču!
Poruka je sasvim jasna

Ispred Parka prinčeva

Od danas u Parizu više ništa nije isto - Navijači porukom za Mbappea završili priču!

M. Šljivak

Kylian Mbappe dobio je danas žestoku poruku navijača PSG-a. Raduju se njegovom odlasku iz kluba.

Zvijezda PSG-a Kylian Mbappe posljednjih mjeseci je u centru pažnje svjetske javnosti. Razlog je naravno to što je odlučio da ne nastavi saradnju s pariškim klubom i kao novu sredinu odabrao je Real Madrid.

Službena potvrda odlaska u Madrid trebala bi stići uskoro, a dok se to ne desi, Mbappe neće imati mira, kako od trenera Luisa Enriquea, tako i od navijača.

Luis Enrique je dobio odriješene ruke da radi šta želi s Mbappom. On to maksimalno koristi, mijenja ga u utakmicama kada se utakmica lomi i francuski mediji tvrde da je odnos između njih veoma zategnut.

Mbappe je prethodnog vikenda tokom utakmice s Monacom izašao iz igre na poluvremenu. Umjesto na klupu otišao je na tribine i izazvao je brojne kontroverze zbog toga.

Oglasi

Očigledno je 25-godišnji napadač stao na žulj i navijačima. Oni su to pokazali danas ispred Parka prinčeva, gdje su zvijezdi transparentom poslali jasnu poruku.

"KM. Jedva čekam 30.6", poruka je navijača PSG-a.

Jasno, ova poruka se odnosi na Kyliana Mbappea (KM), te datum isteka njegovog ugovora s PSG-om, nakon kojeg će postati slobodan igrač.

Bez obzira na sve što se dešava, Mbappe će ostati ikona PSG-a. Porušio je sve rekorde u klubu za kojeg je postigao 244 pogotka uz 105 asistencija u 293 odigrana meča.

Oglasi

Luis Enrique objasnio postupke prema Mbappeu

Trener PSG-a Luis Enrique objasnio je svoje postupke prema Kylianu Mbappeu. Tvrdi da je to proces kojim želi navići igrače na njegovo odsustvo.

"Dugo sam u fudbalu i morate znati da je u ovako velikom klubu svaka sitnica bitna", rekao je Luis Enrique i dodaje:

"Je li ovo kazna za Mbappea? Već sam ranije govorio o tome. Prije ili kasnije ćemo ostati bez Mbappea i zbog toga tražim najbolje opcije za tim. Na ovo se moramo navići. Odluka da ga izvedem je bila moja i o tome ne želim uopšte raspravljati", istakao je trener PSG-a.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe je već dovoljno kažnjen ovakvim postupcima trenera i rukovodstva tima prema sebi, pa tako neće biti kažnjen što je usred utakmice otišao na tribine.

PSG bez ovog fudbalera nije isti tim. Ipak, očigledno su spremni sve rizikovati da bi napunili svoj ego.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi