Neymar ga je dokrajčio: Mbappe nikad neće zaboraviti šta mu je uradio Brazilac nakon finala

Mbappe je bio u suzama

Neymar ga je dokrajčio: Mbappe nikad neće zaboraviti šta mu je uradio Brazilac nakon finala

Admin Čaušević

Koliko god pokušavao sakriti suze nije uspio. Kylian Mbappe se slomio na putu u svlačionici, čvrsto je zagrlio svog oca Wilfrieda Mbappa i počeo plakati kao malo dijete. Gubitak finala Svjetskog prvenstva mu je očigledno pao jako teško.

Mbappe je u finalu odigrao savršen meč. U najvećoj mogućoj utakmici koju može donijeti fudbal postigao ja hat-trick, ali ni to nije bilo dovoljno da dođe do pehara.

Slavu je odnio njegov klupski saigrač, Lionel Messi. Čarobnjak iz Rosarija je konačno stigao do onog što sanja cijelog života. Osvojio je Svjetsko prvenstvo.

Tokom utakmice bilo je provokacija na relaciji dvije "desetke" najboljih reprezentacija današnjice. Počeo je Messi nakon prvog gola, a uzvratio Mbappe nakon izjednačenja.

Trećeg "tenora" čuvenog tria PSG-a nije bilo na terenu. Neymar je sve pratio ispred TV-a u svom domu u Brazilu. Jasno je za koga je navijao.

Oglasi

Ako je Messi dotukao Mbappe na terenu, Neymar ga je dokrajčio objavom na Instagramu. Sve to bi moglo izazvati dodatno rivalastvlo u svlačionici PSG-a te podignuti tenzije.

"Čestike brate", objavio je Neymar fotogafiju Messija sa peharom prvaka svijeta, a da Mbappea nije ni spomenuo. Francuz je odigrao strašan Mundijal i čestitka od Brazilca bi bila logična slijed događaja, ali to se nije desilo.

Od ranije je poznata netrpeljivost između Mbappea i Neymara, navodno je Francuz i tražio odlazak Brazilca sa Parka prinčeva tokom ljeta što se u konačnici nije desilo.

Potez zvijezde Selecaoa da čestita samo Messiju hiroviti Mbappe će sigurno dobro zapamtiti što bi u konačnici moglo pogoršati odnose između trojice sjajnih fudbalera.

Inače, Mbappe već ima osvojenu titulu prvaka svijeta sa Francuskom pa zbog toga i nema previše razloga da zavidi Messiju, ali mu definitivno nije bilo svejedno što je izgubio od klupskog saigrača.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Što se tiče Neymara, on je imao još jedan razočarvajući Mundijal, a čak razmišlja da uzme pauzu od igranja za reprezentaciju kao što je to s vremenom uradio i Messi sa Argentinom.

Poslije povratka među Gaučose Messi je uspio osvojiti Copa Americu, Finalissimu i Mundijal. Neymar bi vrlo rado potpisao za isti epilog sa reprezentacijom Brazila, ali teško je da će se to desiti.

Top Komentari

anga
Koja glupost. Ne vjerujem.... ovaj cestito Mesiju, i to je znaci dotuklo Mbapea hahaha
6 0
denimen9
Bahati Neymar
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi