Mbappeova rečenica koja će izazvati tektonske promjene na fudbalskoj sceni

Na reprezentativnom okupljanju

Mbappeova rečenica koja će izazvati tektonske promjene na fudbalskoj sceni

Admin Čaušević

Reprezentacija Francuske se okupila u ponedjeljak u trening kampu Clairefontaine uoči prijateljskih duela u martu. 

Na okupljanju su se pojavile neke od najvećih zvijezda evropskog i svjetskog fudbala, a svakako u centru pažnje je bio Kylian Mbappe.

Kamere su snimile pozdrave reprezentativaca. Između uoobičajnih i rutinskih pozdrava kratki razgovor između Mbappea i Paula Pogbe nije prošao nezapaženo.

Veznjak Manchester Uniteda je pitao Mbappea kako ide kod njega, a Kylian je sa osmijehom odgovorio: "Sit sam svega..."

Ova kratka Mbappeova rečenica bi mogla značiti kao signal za tektonske promjene koje bi se na ljeto mogle deseti u PSG-u, te samim tim i na cijeloj fudbalskoj sceni.

Oglasi

Očigledno je i da Francuz više uopšte ne razmišlja o ostanku u PSG-u pogotovo nakon posljednjih razočaravajućih dešavanja u pariškom klubu posljednjih sedmica.

Inače, i Pogba i Mbappe su se oprostili od Lige prvaka jer su Manchester United i PSG ispali iz elitnog takmičenja pa će preostale utakmice nokaut faze posmatrati ispred tv ekrana.

I dok se čeka zvanična potvrda Mbappeovog transfer transfera u Real Madrid informacije iz Španije govore da je Mbappe već i izabrao dres u novom klubu.

Diario Gol izvještava kako će Mbappe dobiti broj 7 te da su se tehnički sponzor Reala Adidas i Florentino perez dogovorili da sjajni Francuz dobije "sedmicu".

Taj broj u Realu trenutno nosi Eden Hazard, ali njegova budućnost u najglamuroznijem klubu današnjice je pod znakom pitanja i vrlo vjerovatno će svojim odlaskom osloboditi "sedmicu".

"Sedmica" se na neki način smatra svetim brojem u Realu pošto su ga nosila dvojica najboljih strijelaca u historiji kluba Cristiano Ronaldo i Raul Gonzalez.

Ranije je s ovim brojem na leđima nosio i Emilio Butrageno te Raymong Kopa, bivši osvajač Zlatne lopte te prvi francuski fudbaler u dresu Los Blancosa.

Top Komentari

salt_city
Gori smo mi svi koji ovo čitamo...
3 0
Klicko
Kakve tektonske promjene zna se ima 3 godine da ce u real ccc
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi