Ima isti učinak kao Mbappe, igra u jačoj ligi, ali o njemu niko ne priča

Dominirao je u velikom derbiju

Ima isti učinak kao Mbappe, igra u jačoj ligi, ali o njemu niko ne priča

Eldar Ganibegović

Polako ulazimo u finiš sezone i čekamo rasplete u nacionalnim prvenstvima.

Po običaju, Bayern i PSG su prvaci u Njemačkoj i Francuskoj, a ove sezone se vrlo rano na vrhu španske Primere izdvojio Real Madrid.

Vrlo zanimljivo bit će u Engleskoj gdje su koplja ukrstili Liverpool i Manchester City, dok se u Italiji borba vodi između Milana, Intera i Napolija, a u nekim kombinacijama u borbu za 1. mjesto mogao bi se umiješati i Juventus.

Također, u Italiji gledamo i borbu za pozicije od petog do sedmog mjesta koje vode u Evropu, a u igri su Roma, Atalanta, Lazio, Fiorentina, dok će se teško priključiti Sassuolo ili Verona.

Upravo je Roma za vikend napravial veliki korak ka igranju u Evropi i naredne sezone i to na sjajan način - slavili su u derbiju Rima protiv najvećeg rivala Lazija uvjerljivim rezultatom 3:0, a junak je s dva gola bio engleski napadač Tammy Abraham.

Za Abrahama je to bio 15. gol u Seriji A ove sezone i nalazi se na trećem mjesto iste strijelaca, odmah iza nevjerovatnih Immobilea i Vlahovića koji imaju po šest više.

Oglasi

Ipak, čini se da je njegova sjajna prva sezona u rimskoj Vučici nekako u sjeni. Napadač koji je došao da zamijeni Edina Džeku koji je otišao u Inter ne dobija dovoljno prostora u medijima i njegove partije nekako prolaze ispod radara.

Primjera radi, identičan broj golova u Ligue 1 za PSG postigao je Kylian Mbappe, no Francuz je, ruku na srce, saigračima podijelio 10 asistencija, sedam više nego Abraham.

Inače, Abraham dominira i u Evropi. Prije nekoliko dana golom u sudijskoj nadoknadi protiv Vitessea donio je Romi prolaz u četvrtfinale UEFA-ine Konferencijske lige i to mu je bio sedmi gol u Evropi ove sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kylian Mbappe postigao je jedan manje, ali u mnogo jačem takmičenju - Ligi prvaka, te je dodao i šest asistencija.

Podsjetimo, Roma u četvrtfinalu Konferencijske lige igra dvomeč protiv norveškog Bodo/Glimta koji ih je u grupi deklasirao sa 6:1 uz remi na Olimpicu 2:2 i vidjet ćemo hoće li se Vučica osvetiti Norvežanima, a svakako da očekujemo da glavnu riječ tu vodi sjajni Tammy Abraham.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
Ja glupog clanka, glupog poredjenja, Allahu dragi...
2 0
Thierry.Henry
Znaci poredjenje smijesno.. Mbape ukupno ,negdje 10-11 asistencija vise..mbape igra LP a ovaj inter Toto kup..haha.. Cast abrahamu Ali razlika njega i mbape je ogromna
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti