Mbappe od Pereza zatražio da dovede vrhunskog fudbalera: "Nije što mi je dobar prijatelj..."

Real će biti strah i trepet

Mbappe od Pereza zatražio da dovede vrhunskog fudbalera: "Nije što mi je dobar prijatelj..."

Edmir Škorić

Dolazak francuskog napadača u Real Madrid praktički je gotova stvar. Nakon toliko godina napokon se odvažio na transfer i više, čini se, nema nijedne dileme oko toga gdje nastavlja karijeru.

Real je bio blizu dovođenja Mbappea i 2022. godine. ali tada je transfer propao jer je 25-godišnji napadač odlučio da ostane u Parizu, ali početkom 2024. godine je prelomio i vlasnicima PSG-a rekao da neće ostati u Francuskoj, a svima je jasno da karijeru nastavlja upravo u Realu.

Poziv Florentina Pereza nije mogao odbiti, ali ono što je veoma interesantno, prema pisanju medija u Španiji, Mbappe je predsjedniku Reala poručio da dovede i njegovog saigrača. Otkrio je to novinar El Chiringuita Paco Garcia Cardidad.

"Mbappe je zamolio Florentina Pereza da se ove godine potrudi dovesti Achrafa u Real Madrid. Svi znamo da je njegova želja da se vrati u Madrid", objavio je španski novinar.

"Nije što mi je dobar prijatelj, on je stvarno klasa, igrač za budućnost Reala", navodno je Mbappe rekao Perezu.

Oglasi

Ova informacija itekako ima smisla. Veliko je prijateljstvo između Francuza i Marokanca, a Realu je neophodan desni bek u budućnosti, jer jasno je da Dani Carvajal neće još dugo moći da iznese teret na svojim leđima.

Hakimi je, navodno, izrazio želju da napusti Pariz čim je saznao za Mbappeovu odluku. Ima ugovor s Parižanima do ljeta 2026. godine, ali vrlo je moguće da će doći do pregovora između Realae i PSG-a i da će fudbaler najkasnije u ljeto 2025. ponovo obući bijeli dres.

Čini se kako se spremaju novi Galaktikosi u Madridu. Jude Bellingham je stigao prošlog ljeta, sada dolazi Mbappe, vrlo vjerovatno i Alphonso Davies iz Bayerna, a onda i Hakimi, no na tome Perez neće stati.

Navijači se raduju dolasku tako velikih zvijezda i sjajnih fudbalera, no žale što će ostati bez velikih majstora poput Luke Modrića ili Tonija Kroosa, koji već dugi niz godina čine savršen vezni red Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Modrić i Kroos su u poznim igračkim godinama, a naročito Hrvat koji bi od ljeta mogao put Saudijske Arabije ili Sjedinjenih Država, mada mu je Real spreman dati posao u stručnom štabu, no očito do bivšeg igrača Tottenhama i Dinama ne zanima previše.

Uglavnom, za budućnost u Madridu niko ne brine, tu je veliki broj talentovanih i mladih fudbalera i očekuje se da kraljevski klub dominira i Španijom i Evropom u godinama koje dolaze.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Inače Xavi glista je od narkomana Laporte zatražio da im dovede kopačku od Mbappea. Narkoman mu je kratko odgovorio. Ne seri, nemamo ni za pertle a da ne pričam o kopački.
2 1
Prestanite prepisivati naručene Saudijske tekstove.Jer Modrić sigurno neće u Saudiju.99% će u Miami.I po cijenu manjih para.Šta će mu pare kad je život tamo pustinja u svemu.A što se tiče Hakimija šanse da ga dovede Mbape u Real nisu ni 1%.Zna se ko dovodi igrače.Mbape sigurno ponajmanje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi