Kylianu Mbappeu ističe ugovor, a PSG ima dva plana - Hoće li ijedan upaliti?

Ponovo drama oko njega

Kylianu Mbappeu ističe ugovor, a PSG ima dva plana - Hoće li ijedan upaliti?

E. Ganibegović

Kylianu Mbappeu na kraju sezone ističe ugovor s PSG-om. Jasno je da će u ovom klubu uraditi sve da ga zadrže, a inostrani mediji prenose kako ima jedan plan za to, a drugi u slučaju da ode.

Od ponedeljka, 1. januara 2024. godine, počinje nova dramau vezi sa nastavkom karijere Kyliana Mbappea.

I pored toga što mediji u Španiji navode da je prelazak u Real Madrid gotovo siguran, PSG ostaje optimista da francuska zvijezda može ostati u francuskoj prijestolnici.

Kako prenosi AS, koji se poziva na francuski L'Equipe, Parižani žele da obnove Mbappeov ugovor, koristeći prednost njegove veze sa šeikom Al Kelaifijem.

U poređenju sa onim što se dogodilo početkom 2022. godine, kada je francuski reprezentativac odlučio da ostane u Parizu, uprava kluba nije žurila.

Sada gazde na "Parku prinčeva" čekaju da Real Madrid napravi prvi potez, da smisli kontra ponudu.

Oglasi

Ako ne uspije da ubijedi Mbappea, PSG će opet na situaciju gledati s optimizmom, napominju Francuzi. Francuski šampion je finansijski "pokriven", nakon što se Mbappe navodno odrekao bonusa za lojalnost, vrijednog 60 miliona eura.

Dakle, taj iznos će se koristiti za transfer igrača njegovog kalibra. Jasno, svakako da je teško garantovati da bi ga iko mogao dostojno zamijeniti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kada je Real Madrid u pitanju, ovoga puta čelnici madridskog kluba su fudbaleru jasno stavili do znanja da ukoliko želi da dođe, mora da donese odluku do sredine januara.

Samo da bi stigao do Real Madrida, Kylian Mbappe će morati da prihvati određene kompromise. Plata bi mu sigurno bila manja nego u Parizu, jer Real Madrid želi da popravi finansijsko stanje nakon obnove Santiago Bernabeua.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi