Luka Modrić stao pred kamere i objavio plan za budućnost

Hrvatski veznjak ima jasan cilj

Luka Modrić stao pred kamere i objavio plan za budućnost

Midhat Šljivak

Luka Modrić (38) možda igra svoju posljednju sezonu u dresu Real Madrida. Na povratničkom treningu Hrvat je dobio velike ovacije i govorio je o planovima koje ima za budućnost.

Luka Modrić ima jasan cilj. Osvojiti još trofeja s Real Madridom jer je i on svjestan da mu nije ostalo još dosta vremena u dresu Kraljeva.

Hrvatski veznjak je danas na povratničkom treningu dobio velike ovacije u trening centru. Stao je pred novinare i jasno je rekao svoj plan.

"Moj plan je nastaviti ispisivati historiju ovdje, nastaviti s pobjedama, trofejima i nadam se da će tako biti ove sezone. Nadam se da ću uživati u svakom trenutku jer nikad ne zna koliko će sve ovo trajati u najboljem klubu na svijetu", rekao je Modrić.

Luka Modrić je reagovao i na potpis novog ugovora trenera Carla Ancelottija.

Oglasi

"To je nešto veoma bitno, presretni smo što šef ostaje. Smatram da je to odličan potez kluba. Za nas sve igrače to je sjajna vijest", rekao je Modrić.

[twitter]https://twitter.com/vista_010/status/1741064072701890976[/twitter]

Sjajni Hrvat je odigrao 20 utakmica u dresu Reala ove sezone i ima učinak od jednog pogotka i tri asistencije.

Ukupno je za Kraljeve 38-godišnji fudbaler odigrao 508 utakmica uz učinak od 38 golova i 80 asistencija. Broj trofeja ne treba ni spominjati jer je osvojio apsolutno sve.

Luka Modrić bi rado ostao u Realu

Luka Modrić bi bez ikakve dvojbe pristao na novi ugovor u Real Madridu. Ipak, za sada nema nikakvih pregovora o nastavku saradnje.

Hrvatski veznjak naredne godine će proslaviti 39. rođendan. U madridskom timu nisu previše vezani za starije fudbalere o čemu svjedoči činjenica da dovode neke od najboljih mladih veznjaka svijeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Modrić na stolu ima ponude iz Saudijske Arabije i Sjedinjenih Američkih Država. I zagrebački Dinamo se nada da bi Luka mogao da se vrati kući, no ta opcija djeluje kao nemoguća misija.

Šta god da se desi, Modrić još uvijek ima majstorstva u sebi. Fizički je fenomenalno spreman i bit će pojačanje za bilo koji tim u budućnosti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi