Mbappe je lagao, a svi mu vjerovali - Sada je potpisao ugovor na pet godina!

Sapunica je završena

Mbappe je lagao, a svi mu vjerovali - Sada je potpisao ugovor na pet godina!

E. Škorić

Francuski reprezentativac definitivno je glavna tema u svijetu fubala već mjesecima. Nedavno je odlučio da napušta Pariz, a sad znamo i gdje odlazi.

Kylian Mbappe i Real Madrid sklopili su i potpisali ugovor prije dvije sedmice prema kojem će francuski napadač od 1. jula postati potpuno novi igrač Kraljeva, javlja Marca.

Flertovali su Mbappe i Real godinama, no konačno će biti zajedno od naredne sezone. Mbappe je nedavno PSG obavijestio da neće produžiti ugovor i da odlazi na ljeto, nakon čega su počele kružiti glasine o tome gdje će reprezentativac Francuske nastaviti karijeru.

Svi su odmah pomislili na Real i očito je da će Madrid biti njegova nova destinacija. Marca tvrdi da je sve dogovoreno i da Mbappe na kraju sezone postaje član španskog velikana.

Mbappe je vlasniku PSG-a Nasseru Al-Khelaifiju rekao u lice da mu ne daje nikakvu novu ponudu za potpis novog ugovora tvrdeći da odlazi. Govorio je da još nema dogovor sa drugim klubom, ali očito je lagao, budući da je, prema pisanju Marce, već uveliko imao spreman i dogovoren potpis za Real i ugovor na pet sezona.

Oglasi

U prvim danima januara, nakon što je njegov ugovor ušao u zadnjih šest mjeseci njegovog trajanja, Real Madrid je kontaktirao Mbappeovo okruženje kako bi saznao vrijedi li još uvijek plan dogovoren u maju prošle godine i nema li promjena.

Odgovor je bio pozitivan. Kada je prije osam mjeseci pismom obavijestio pariški klub da odustaje od realizacije neobavezne treće sezone iz ugovora, već je čvrsto odlučio: njegova destinacija bit će Real Madrid.

Počekom janura je predstavnik Reala Jose Angel Sanchez pozvao Mbappea na pregovore. Njemu su prenijeli važnu ideju, ali su mu ovaj put kazali da njegovo dovođenje nije nužda ili potpis koji žele po svaku cijenum kao što je to bilo godinu i po dana ranije. Zato su tražili konkretnost i jasnoću u pregovorima. U principu, ako dođe do realizacije transfera, sjajno, ako ne - nikom ništa.

Na kraju, Mbappe je izrazio želju da pređe u Madrid, a na osnovu već prethodno napravljenog dogovora u maju 2022. godine godine, lako je došlo do konačnog dogovora ove zime.

Nakon prilagodbe nekih koncepata, francuski će napadač stići kao jedan od najplaćenijih u timu prema neslužbenom statusu najboljeg igrača na svijetu, ali s platom malo manjom od igrača koji zarađuju najviše u timu, a to su Kroos i Modrić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Izvori bliski ljudima uključenim u pregovore tvrde da će mu plata biti između 15 i 20 miliona eura godišnje plus bonusi za ostvarene ciljeve tokom pet godina koliko će ugovor trajati.

Mbappe je karijeru počeo u Monacu, a potom je 2017. godine došao u PSG na posudbu. Član pariškog kluba postao je službeno 2018. godine. Bivši svjetski prvak ove sezone ima 32 gola i sedam asistencija na 31 meču u dresu PSG-a. Ukupno je za Parižane odigrao 291 meč i postigao 244 gola uz čak 105 asistencija. Prethodno je za Monaco na 60 zvaničnih mečeva dao 27 golova i dodao 16 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Real Madrid je sa ovim potezom ošamario cijelu Evropu. Na FB pojedine navijačke grupe barcelone mole Real da prepuste Mbappea njima pa da se napravi nešto slično sa Messiem i Ronaldom, samo sa ulogama Vinicijus- Mbappe. Koji očaj to je strašno... znaju šta ih čeka.
0 1
M bape je donio odlicnu odluku i pravu odluku, svi smo ocekivali ovaj prelazak u Madrid i neka mu je sa srećom.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi