Veliki povratak Maura Icardija
Mauro Icardi je proteklu sezonu proveo u Turskoj i odlazak u Galatasaray se ispostavio kao pravi potez (Foto: EPA)

AS Roma dovodi Argentinca

Veliki povratak Maura Icardija

M. Šljivak

Mauro Icardi (30) mogao bi se ovog ljeta vratiti u Italiju. Argentinski napadač karijeru će vjerovatno nastaviti u redovima Rome koja ga vidi kao zamjenu za Tammyja Abrahama koji će propustiti nekoliko mjeseci zbog teške povrede.

Mauro Icardi mogao bi se vratiti u italijansku Seriju A. Iskusni 30-godišnji napadač ulazi u posljednju godinu ugovora u PSG-u, a kako klub ne računa na njegove usluge on će biti na transfer listi.

Roma je ta koja ga želi u svojim redovima. Vučica je ostala bez Tammyja Abrahama na kojeg nekoliko mjeseci neće moći računati zbog teže povrede, pa će morati reagovati na tržištu.

Icardi je prvo rješenje koje se nazire. Argentinac je nepotreban u PSG-u koji ga želi prodati i lako bi se moglo desiti da se Mauro ponovo vrati u italijanski fudbal.

Njegova trenutna cijena na trižištu je 18 miliona eura. Roma je ponudila 'samo' osam i vidjet ćemo šta će biti s napadačem koji iza sebe ima zaista odličnu sezonu u dresu Galatasaraya s kojim je uzeo titulu prvaka Turske, a zabio je 23 gola u 26 nastupa za istanbulskog velikana.

Prije nekoliko dana povezivao se i s prelaskom u redove gradskog rivala Fenerbahčea, no poziv iz Italije mogao bi biti mnogo primamljiviji.

Oglasi

Mourinho se žalio da mu trebaju igrači za 'nešto više' - Dobio ih je i to kakve!

Jose Mourinho i AS Roma bili su na korak od osvajanja trofeja Evropske lige ove sezone, ali su zaustavljeni od nepobjedive Seville nakon penala. Portugalski stručnjak često se žalio na kvalitet tima i kako mu trebaju pojačanja da bi napravio nešto više. Dobio ih je i nakon Houssema Aouara Vučicu pojačavaju Youri Tielemans i Evan N'Dicka.

Jose Mourinho dobit će pojačanja koja ja tražio kako bi napravio nešto više u italijanskoj Seriji A. Nakon Houssema Aouara rimski tim dovodi besplatno Yourija Tielemansa i Evana N'Dicku.

Belgijski veznjak Youri Tielemans (26) napustio je Leicester po završetku sezone. Ovaj sjajni fudbaler postao je interesantan brojnim klubovima, ali će karijeru nastaviti u Romi.

Rimski tim završio je sve oko njegovog angažmana. Uskoro će posao biti i služben, pa će 26-godišnji Belgijanac kao slobodan igrač pojačati redove tima s Olimpica.

Tielemans je karijeru počeo u Anderlechtu. Klub napušta 2017. godine kada prelazi u Monaco, a član Leicester Cityja je od 2019. godine.

Oglasi

S njim stiže i stameni defanzivac Eintrachta iz Frankfurta Evan N'Dicka. Radi se od 23-godišnjem štoperu kojem je istekao ugovor s njemačkim timom i koji se povezivao s brojnim klubovima.

On je, po svemu sudeći, odabrao Romu. Tu će također doći besplatno i potpisat će ugovor na pet godina.

U proteklih pet sezona u dresu Eintrachta nastupio je 170 puta i isprofilisao se kao jedan od najboljih defanzivaca u Bundesligi.

Francuski fudbaler je prethodno nastupao za Auxerre u čijim je omladinskim selekcijama i ponikao. Prošao je sve omladinske selekcije reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jose Mourinho je tako dobio tri jako dobra pojačanja. Sva trojica su došla besplatno i Posebni će koliko-toliko imati jači tim u odnosu na prethodnu sezonu.

Roma je proteklu sezonu završila na šestom mjestu italijanske Serije A i naredne sezone će ponovo igrati Evropsku ligu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi